avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate vladandrei51

Activitate vladandrei51

Dacă 2 persoane au fiecare cota 1/2 pe un teren. Poate unul din ei construi pe terenul respectiv fara aprobarea celuilalt? Dar la o casă în aceeași situație (demolat/reconstruit)? Mulțumesc!
Răspuns la discuția Impozitare castiguri cryptomonede
Mersi, de pe linkul acela vin, nu vreau mura in gura. Poate sunt eu mai greu de cap dar tot am intrebarile de mai sus...
Tot nu inteleg daca suma de 600 RON se refera la totalul veniturilor (de ex si bursa) sau doar cele din crypto, nu inteleg daca nu se impoziteaza sau nici nu se declara... etc.
Impozitare castiguri cryptomonede: Am citit ca daca profitul / an este de < 600 lei, acel profit nu se impoziteaza. Este adevarat? Chiar daca nu este impozitat, mai trebuie declarat? De asemenea, acel plafon de 600 lei se refera exclusiv la veniturile din crypto sau toate veniturile (de ex. bursa)?
Practic daca eu as vinde acum crypto la o valoare echivalenta in RON de 599 RON, intr-o singura tranzactie, nu as fi scutit de orice obligatie fiscala? Multumesc
Documentul este de fapt o declaratie, care necesita semnatura unui notar. Declaratie care trebuie sa o trimit inapoi tot in engleza... In aceste conditii sa inteleg ca trebuie sa apelez la un traducator sa traduca declaratia in romana, sa ma duc cu ea la notar, apoi sa ma reintorc pentru traducerea inapoi in engleza?

Ar fi o alta metoda mai eficienta? Totusi articolul 82.(4) mi-ar sugera ca s-ar putea direct. Am interpretat eu gresit?

Multumesc;
Poate un notar sa faca o incheiere de autenticitate pe un document in engleza?
Multumesc!
In urma vanzarii unor actiuni (astazi, 8 febr 2021) am realizat un anumit profit. Cand trebuie sa completez si sa urc DU pe SPV? Este corect cum stiu eu ca incepand de anul viitor se completeaza pentru anul precedent (practic depun in 2022 pt 2021) ? Multumesc.


Iulian Manea a scris:

In Codul fiscal.

ART. 123 - Stabilirea și plata impozitului anual datorat

(...)

(7) Plata impozitului anual datorat pentru venitul net anual impozabil/câștigul net anual impozabil se efectuează la bugetul de stat, până la data de 25 mai, inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.


Mulțumesc frumos

Iulian Manea a scris:

Termenul de depunere a declarației unice și de plata a impozitului și a contribuțiilor sociale s-a prelungit până pe 25/05/2021. După această dată se plătesc accesorii (dobânzi si penalități).


Mulțumesc! Oare pot vedea undeva concret (de ex SPV) termenul respectiv?

Edit: acum am verificat SPV și îmi scrie scadent 15.03.2021
Am închis un PFA si am depus declarația rectificativa. Este necesar sa plătesc cotizatiile restante până în data de 15 martie sau le pot plăti, fara penalități, si dupa acea dată? Daca nu, care sunt penalitățile?

Închiderea respectiv depunerea DU a fost în noiembrie anul trecut.