avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate georgi24ro

Activitate georgi24ro

fratele meu a decedat in urma unui accident de masina iar soferul a scapat cu viata.
Soferul in stare de ebrietate, la inceput nu a recunoscut ca se afla el la volan si a dat vina pe fratele meu, ulterior si-a recunoscut fapta.
A primit de la prima instanta (judecatorie) pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare. A facut recurs, si curtea de apel i-a dat cu suspendare.
Noi nu am facut recurs deoarece nu vroiam sa-i distrugem viata definitiv, dar pana la faptul sa nu pateasca nimic...
Intrebarea mea este cum se poate ataca aceasta decizie a curtii de apel. si cine ma poate ajuta in aceste demersuri. As dori un nume de avocat .
Multumesc anticipat pt raspunsuri
reconsiderarea costurilor privind constructia (pentru ca a fost in regie proprie), nu cred ca se pune problema, deoarece atunci cand a fost construita , in momentul in care aveam cheltuieli de materiale,manopera si utilaje concomitent cream venituri 231 la 722 cu aceeasi valoare.
intr-adevar acolo unde am casa de vacanta, mai am si alte locuinte de serviciu, dar la acestea din urma fortez nota deoarece am ceva contracte in derulare in zona si pot sa justific utilizarea ca si locuinte de serviciu.
dar casa de vacanta nu stiu cum pot sa demonstrez ca o folosesc in scopuri administrative.
din punct de vedere contabil as amortiza si nu as deduce cheltuiala,
de aceea va cer parerea, pentru ca vad ca sunteti prompta si cunoasteti mai multe decat mine.
nu obtinem venituri din turism.
eu stiu ca dpdv fiscal casa de vacanta nu este amortizabila
dar eu intrebam daca o amortizez contabil si apoi aceasta amortizare o consider nedeductibila la calculul impozitului pe profit, sau nu o amortizez nici macar contabil?
este pe persoana juridica
am o casa de vacanta contruita in regie proprie dar nu stiu regimul amortizarii.
in codul fiscal am vazut ca ""casele de protocol nu sunt amortizabile", dar cladirea are si ea o durata de viata
.
ar trebui sa amortizez contabil
, dar fiscal aceasta amortizare sa nu fie deductibila, sau sa nu o amortizez deloc?
nota contabila 635 la 4428
iar cand intocmesti autofactura 4428 la 4427
au aparut nomele in monitorul oficial sub forma din proiect.
"prin insumarea acestora" a cui insumare ca aceasta limba romana ma blocheaza
Concluzia am formulat-o eu prin : "intrucat informatiile din factura emisa prin autofacturare nu au fost evidentiate in decontul de taxa aferent perioadei in cauza"
Perioada in cauza se refera la "cel tarziu pana in a 15-zi zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei" si ei considera faptul generator la sfarsitul primului an fiscal din 2011, respectiv 30.09.2011.

sa ne fie clar nu sunt de acord cu aceasta , chiar daca nu s-au publicat normele, avem un alineat in norme prin care ne spune sa emitem autofactura la data depunerii situatiilor financiare.
am primit azi raspuns de la anaf - asistenta pe aceasta problema:
""În ceea ce priveşte taxa pe valoaorea adaugată se vor aplica prevederile art.155 alin.(1) şi alin.(2) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal cu modificările şi completările ulterioare, respectiv:
“(1) Persoana impozabilă care efectuează o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, alta decât o livrare/prestare fără drept de deducere a taxei, conform art. 141 alin. (1) şi (2), trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar, cel târziu până în cea de-a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, cu excepţia cazului în care factura a fost deja emisă;
........................................................................................................................
(2) Persoana înregistrată conform art. 153 trebuie să autofactureze, în termenul prevăzut la alin. (1), fiecare livrare de bunuri sau prestare de servicii către sine.”
Întrucât informaţiile din factura emisă prin autofacturare pentru situaţia prezentată de dumneavoastră, nu au fost evidenţiate în decontul de taxă aferent perioadei în cauză iar acest fapt nu reprezintă o eroare materială (conform Ordinului nr.179/2007 pentru aprobarea Instrucţiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxă pe valoarea adăugată), opinăm că valorile respective vor fi evidenţiate într-un decont ulterior la rândul “regularizari” aşa cum este prevăzut în OPANAF nr.183/2011 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului (300) „Decont de taxă pe valoarea adăugată“.""
Concluzie autofactura trebuia facuta pana in data de 15.10.2010 pentru tva aferenta cheltuielilor de protocol nedeductibile la data de 30.09.2010.
Discuție declaratia 205
Profitul net al ex 2008 a fost repartizat integral pe dividende in februarie 2009 prin AGA.In 2009 s-au ridicat de catre persoanele fizice asociati o parte din aceste dividende.La 25.12.2009 s-a platit impozitul pe dividende integral pe tot profitul net distribuit pe dividende.
Am depus in 15.02.2010 declaratia 205 cu dividendele efectiv platite in 2009 , nu cele distribuite , declaratie completata cf ordin 2371/2007.
In 2010 s-a platit o alta parte din profitul net 2008 , urmand ca in 2011 sa se plateasca si restul.
In 03.05.2010 apare ordinul 1803 care zice ca impozitul pe dividende distribuite, dar care nu au fost platite asociatilor pana la sfarsitul anului in care s-au abrobat situatiile financiare anuale , se cuprinde in declaratia aferenta perioadei in care a avut loc aprobarea situatiilor financiare anuale.
Cum completez 205 - dividende pentru anul 2010 cu suma dividendelor platite efectiv asociatilor , chiar daca impozitul s-a platit la 25.12.2009 sau fac rectificativa 205 pentru 2009 astfel incat sa se vada suma integrala a dividendelor distribuite si impozitului aferent , chiar daca nu au fot platite efectiv asociatilor integral in 2009, si la 2010 nu mai depun 205?
va multumesc anticipat!