avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cum atac decizia curtii de apel
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cum atac decizia curtii de apel

fratele meu a decedat in urma unui accident de masina iar soferul a scapat cu viata.
Soferul in stare de ebrietate, la inceput nu a recunoscut ca se afla el la volan si a dat vina pe fratele meu, ulterior si-a recunoscut fapta.
A primit de la prima instanta (judecatorie) pedeapsa de 3 ani de inchisoare cu executare. A facut recurs, si curtea de apel i-a dat cu suspendare.
Noi nu am facut recurs deoarece nu vroiam sa-i distrugem viata definitiv, dar pana la faptul sa nu pateasca nimic...
Intrebarea mea este cum se poate ataca aceasta decizie a curtii de apel. si cine ma poate ajuta in aceste demersuri. As dori un nume de avocat .
Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 21:15, 15 Noiembrie 2012
Daca a primit o pedeapsa cu suspendare nu inseamna ca nu a "patit" nimic. Solutia curtii de apel data in recurs, este definitiva( inculpatul urmand a executa pedeapsa cu suspendare fiind obligat sa respecte restrictiile impuse de instanta odata cu suspendarea), putand fi atacata doar cu contestatie in anulare sau revizuire, daca va puteti prevala de unul din cazurile de revizuire/contestatie.
Nu se mai poate face nimic.
Poate ca nici nu puteati sa faceti nimic.
Asa a fost sa fie.
Ati facut ce s-a putut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire fond popescu77 popescu77 Buna seara!!! M-ai am o singura infatisare la Curtea de apel sunt inculpat intr-un dosar privind circulatia pe drumurile publice si vatamare corporala..Am ... (vezi toată discuția)
Recurs loviri si alte violente cercetasa cercetasa sentinta care se da la tribunal in recurs pt. loviri si alte violente este definitiva si irevocabila ??????? (vezi toată discuția)
Sentinta recurs tudordiac tudordiac prima instanta (intr-un dosar penal) a hotarat sa-mi acorde o amenda administrativa plus cheltuieli de judecata.Dupa recurs, am primit condamnare la 3 luni ... (vezi toată discuția)