avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaiionut6652

Activitate Mihaiionut6652

Si daca ma prezint voi fi nevoit sa platesc acei 1000lei respectiv 340 ?

Multumesc pt raspuns.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca vreti sa nu va prezentati si nu achitați taxă de timbru de 1000 de lei acțiunea o sa fie anulată ca netimbrata

Buna ziua, am si eu o nelamurire. Pe citatia primita pt prezentarea in instanta scrie urmatoarele : ........ . . . . . . In caz de neprezentarea partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa.
Cu intampinare, cu mentiunea ca aveti posibilitatea de a depune raspuns la intampinare in termen de 10 zile; CU MENTIUNEA DE A ACHITA TAXA DE TIMBRU IN CUANTUM DE 1000 LEI, PT 1 capat cerere, sub sanctiunea anularii cererii/ sa achite costul fotocopierii dosarului de executare, in cuantum de 340 lei. In contul ***** , sub sanctiunea suspendarii judecarii cauzei.

Intrebarea mea este, daca eu sau avocatul nu ne prezentam la instanta in ziua respectiva voi fi obligat sa platesc acele taxe , 1000 respectiv 340 lei, sau chiar in cazul prezentarii trebuiesc platite.

Multumesc.
Dvs nu intelegeti o chestie, inca din PRIMA ZI de audiere eu si partea vatamata am fost de comun acord si fara niciun fel de problema sa i dau lunar o suma de bani, scrie negru pe alb in declaratii ca este TOTAL de acord si ca asa vom proceda... si acum pur si simplu s a schimbat intelegerea... eu mi am asumat tot si am fost total de acord amandoi in fata politistului.... Am respectat fiecare termen de plata, ba mai mult i am dat si o masina doar sa ramana o suma cat mai mica de innapoiat. Referitor la curiozitatea dvs, au trecut 3 luni de la momentul intelegerii. Legat de notar, am fost amandoi de acord sa se intample asta, si in momentul in care a trebuit sa facem actele la notar nu a mai fost de acord si mi a spus ca vrea ca dosarul sa mearga in instanta.
I am propus asta si eu si subcomisarul care se ocupa de caz.. nu vrea sub nicio forma.. tot ce vrea e sa mearga dosaru in instanta...!! Cand am fost audiati cu o luna in urma a declarat ca vom merge la notar si imi voi lua angajamentul de ai restitui suma in X timp... acum nu mai vrea..si nu mi se pare normal din moment ce i am restituit 30.000 din suma si ne am inteles de la inceput in fata politiei.

Dvs ce credeti, am intentii bune din moment ce i am returnat 30.000 mii lei dintr un total de 42.000 in decurs de 3 luni ? Mi e greu acum sa ii dau intr un timp scurt 12.000lei... asta e problema.
pavelb a scris:

Daca eveti intentii bune, achitati suma si rezolvati in asa fel incat sa retraga plangerea

buna ziua, multumesc pt raspuns, am proces verbal pentru fiecare suma pe care i am dat o, si in plus de asta in ultima declaratie data subcomisarului care se ocupa de plangere am declarat amandoi suma ramasa. eu vreau sa stiu daca va conta ca i am restituit o mare parte din prejudiciu.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Ati procedat gresit cu partea vatamata.
Aceasta intelegere cu ea trebuia sa fie facuta in fata unui avocat sau a unui mediator.
Ar fi trebuit sa existe un inscris/proces-verbal in acest sens.
Cu siguranta , dosarul va merge mai departe daca nu intervine impacarea partilor.
Ar fi indicat sa prezentati procurorului/politistului dovezile prin care ati restituit acea suma de bani.

buna ziua, sunt inculpat intr un dosar penal pt inselaciune.. dosarul inca se afla in sectia de politie nu a ajuns pe masa judecatorilor... problema e in felul urmator, inca din prima zi de audiere am decis de comun acord cu partea vatamata ca in data de 10 a fiecarei luni sa i dau o anumita suma de bani, in acest timp i am inapoiat suma de 30.000 lei dintr un total de 42.000, urmand ca in momentul in care toata suma e restituita partea vatamata sa isi retraga plangerea penala, acum partea vatamata nu mai vrea acest lucru si a decis ca instanta trebuie sa faca dreptate in acest caz... imi poate spune cineva va rog ce risc sa se intample ? Multumesc anticipat.
buna ziua, sunt inculpat intr un dosar penal pt inselaciune.. dosarul inca se afla in sectia de politie nu a ajuns pe masa judecatorilor... problema e in felul urmator, inca din prima zi de audiere am decis de comun acord cu partea vatamata ca in data de 10 a fiecarei luni sa i dau o anumita suma de bani, in acest timp i am inapoiat suma de 30.000 lei dintr un total de 42.000, urmand ca in momentul in care toata suma e restituita partea vatamata sa isi retraga plangerea penala, acum partea vatamata nu mai vrea acest lucru si a decis ca instanta trebuie sa faca dreptate in acest caz... imi poate spune cineva va rog ce risc sa se intample ? Multumesc anticipat.