avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt inculpat într-un dosar penal pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt inculpat într-un dosar penal pentru înșelăciune și am convenit cu partea vătămată să îi dau banii în rate. Problema e că am restituit o mare parte din sumă dar nu mai vrea să își retragă plângerea. Ce risc să mi se întâmple?

buna ziua, sunt inculpat intr un dosar penal pt inselaciune.. dosarul inca se afla in sectia de politie nu a ajuns pe masa judecatorilor... problema e in felul urmator, inca din prima zi de audiere am decis de comun acord cu partea vatamata ca in data de 10 a fiecarei luni sa i dau o anumita suma de bani, in acest timp i am inapoiat suma de 30.000 lei dintr un total de 42.000, urmand ca in momentul in care toata suma e restituita partea vatamata sa isi retraga plangerea penala, acum partea vatamata nu mai vrea acest lucru si a decis ca instanta trebuie sa faca dreptate in acest caz... imi poate spune cineva va rog ce risc sa se intample ? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Ati procedat gresit cu partea vatamata.
Aceasta intelegere cu ea trebuia sa fie facuta in fata unui avocat sau a unui mediator.
Ar fi trebuit sa existe un inscris/proces-verbal in acest sens.
Cu siguranta , dosarul va merge mai departe daca nu intervine impacarea partilor.
Ar fi indicat sa prezentati procurorului/politistului dovezile prin care ati restituit acea suma de bani.
buna ziua, multumesc pt raspuns, am proces verbal pentru fiecare suma pe care i am dat o, si in plus de asta in ultima declaratie data subcomisarului care se ocupa de plangere am declarat amandoi suma ramasa. eu vreau sa stiu daca va conta ca i am restituit o mare parte din prejudiciu.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Ati procedat gresit cu partea vatamata.
Aceasta intelegere cu ea trebuia sa fie facuta in fata unui avocat sau a unui mediator.
Ar fi trebuit sa existe un inscris/proces-verbal in acest sens.
Cu siguranta , dosarul va merge mai departe daca nu intervine impacarea partilor.
Ar fi indicat sa prezentati procurorului/politistului dovezile prin care ati restituit acea suma de bani.

Ultima modificare: Joi, 28 Martie 2019
Mihaiionut6652, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conteaza, daca veti fi trimis in judecata se vor retine circumstante atenuante.
Daca eveti intentii bune, achitati suma si rezolvati in asa fel incat sa retraga plangerea
Dvs ce credeti, am intentii bune din moment ce i am returnat 30.000 mii lei dintr un total de 42.000 in decurs de 3 luni ? Mi e greu acum sa ii dau intr un timp scurt 12.000lei... asta e problema.
pavelb a scris:

Daca eveti intentii bune, achitati suma si rezolvati in asa fel incat sa retraga plangerea

Alte discuții în legătură

Recuperare prejudiciu Mihaiionut6652 Mihaiionut6652 buna ziua, sunt inculpat intr un dosar penal pt inselaciune.. dosarul inca se afla in sectia de politie nu a ajuns pe masa judecatorilor... problema e in felul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca mă puteți ajuta cu un răspuns, in cadrul unui proces de inselaciune ... Marius 1988 Marius 1988 Buna ziua , daca mă puteți ajuta cu un răspuns ..in cadrul unui prosce s de înșelăciune a depus partea vătămată plângere că a fost înșelată , am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.sunt parte vătămată într-o înșelăciune.am plătit ... 1234doro 1234doro Bună ziua.Sunt parte vătămată într-o înșelăciune.Am plătit o sumă de bani unei presupuse firme pentru materiale de construcții care nu mi-au fost ... (vezi toată discuția)