avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, daca mă puteți ajuta cu un răspuns, in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, daca mă puteți ajuta cu un răspuns, in cadrul unui proces de inselaciune ...

Buna ziua , daca mă puteți ajuta cu un răspuns ..in cadrul unui prosce s de înșelăciune a depus partea vătămată plângere că a fost înșelată , am fost trimes in judecată pe fond inculpat ins laciune, am procedat la metoda de mediere am restituit bani părți vătămate nu mai are nici un fel de pretenții .in ziua când am depus declarația notariala mi a prezentat și rechizitoriul la care judecătorul de judecătorie a revocat măsura arestului...parchetul a făcut recurs și mi a reținut arest domiciliar ...ideea este utmatoarea in dosar apar 2 persoane membri familiei ai părți vătămate și spun că de fapt sumele de bani care au fost date de părțile vătămate erau ale lor ,și au apărut în dosar părți vătămate toți 3 și doar cei 2 părți civile cu sumele care au fost deja recuperata in fața notarului de partea vătămată care a dat bani ..avocații uni spun că trebuie să fac aceas procedura la notar cu toate părțile ,că se împacă ...este posibil așa ceva că dosarul sa aive continuitate în maniera asta daca nu i conving pe cei 2 sa de-a declarație notarială ?
Buna ziua, trebuie sa parcurgeti procedura medierii cu toate partile vatamate, asa cum apar acestea in dosar pentru a putea sa fiti exonerat de raspundere penala.
Da dar este corect ? A depus o singura parte plângere penală care am și făcut medierea , pe parcursul anchetei apar copii părți vătămate și spun că bani care ia dat mama lor ia luat din șifonier și de fapt erau bani lor ..normal dacă venea toată familia și spunea că fiecare a avut în casă cate 100 Ron si se constituie parte vătămată eu trebuie să mă împac cu toți ?
Trebuia sa aveți avocat.
Chiar nu pot înțelege de ce evita oamenii avocatii dacă nu au cunoștințe juridice temeinice.

Exista și situații de acest fel.
Acum este complicată situatia.

Scris din București 2022
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cu tot respectul domnu Claudiu...înșelăciunea prevede împăcarea părților ..ce legătură au membri familiei daca o singura persoana a fost vătămată de către inculpat ? Daca făcea in ziua respectiva împrumut la banca ,banca venea și avea cadru legal că bani care ia dat partea vătămată inculpatului erau bani lor ?? Așa au procedat membri familiei părți vătămate ...în schimb bani la notar au fost dat părți vătămate care și i retras și plângerea
Trebuie vazut dosarul, in baza carui act au devenit persoane vatamate ceilalti si care este situatia din dosar. Angajati un avocat care sa studieze dosarul si sa va spuna exact ce aveti de facut.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor lilianateo lilianateo prietenul meu este arestat pt furt. partea vatamata doreste sa declare notarial ca se impaca cu el, pt. inlaturarea raspunderii penale. Cum se redacteaza ... (vezi toată discuția)
Impacarea penala la notar - controverse cezarad cezarad Am o intrebare. Daca de pilda, pentru o infractiune de vatamare corporala (infractiune pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la cerere), ... (vezi toată discuția)
Impacare - inselaciune georgetoma georgetoma Buna ziua. Am o nelamurire. Un amic este cercetat pentru inselaciune si doreste sa se impace cu victima doar ca acesta este arestat preventiv. Daca victima va ... (vezi toată discuția)