avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Impacare - inselaciune
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Impacare - inselaciune

Buna ziua. Am o nelamurire. Un amic este cercetat pentru inselaciune si doreste sa se impace cu victima doar ca acesta este arestat preventiv. Daca victima va da o declaratie la notar ca se impaca cu acesta actul opereaza efecte? intrucat el este inchis si nu are cum sa semneze declaratia respectiva...
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 20:08, 3 Iulie 2014
Din experienta personala in astfel de cazuri, am procedat astfel:
Persoana arestata, a solicitat angajarea unui avocat, iar acesta a contactat un mediator in vederea efectuarii demersurilor necesare, pentru a convinge partea vatamana ca sa accepte procedura.
Avand in vedere ca avocatul suspectului/inculpatul, "in ochii" partii vatamate, reprezinta aparatorul intereselor clientului sau, a fost preferat acest tert specialist (mediatorul), care este tinut de lege, in a respecta principiul confidentialitatii informatiilor primite in cadrul procedurii, cel al neutralitatii si impartialitatii fata de cauza.
Odata ce partile ajung la "masa negocierii", arestatul prin avocat si partea vatamata personal si/sau insotita de avocat, se pot discuta toate aspectele laturii penale cat si a celei civile a procesului penal, pana la identificarea unei solutii reciproc avantajoase.
Dupa redactarea intelegerii partilor, avocatii partilor se vor prezenta cu acordul de mediere la procuror (dupa autentificarea la notar), iar procurorul opreste toate procedurile penale, urmand ca prin ordonanta de renuntare la urmarirea penala, arestatul sa fie eliberat.

mediatorul poate sa il ajute in sensul sa mearga el direct la victima ori sa invite victima la biroul de mediere, iar apoi la detinut in arest, pentru a media situatia conflictuala.

Acordul de Mediere intre faptuitor si victima obtinut prin intermediul mediatorului duce la incetarea procesului penal pentru el, si spre deosebire de impacare care e posibila doar pana la citirea actului de sesizare a instantei, medierea este posibil ape tot parcursul procesului penal, chiar si in caile de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacarea complicei puncuskaa puncuskaa intr un dosar de inselaciune complicele poate sa primeasca o incetare a procesului daca se impaca cu partile vatamate? se poate separat sau neaparat trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Care este pedeapsa pentru talharie la prima abatere ??? urgent !! MJJ MJJ Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema : O cunostinta de a mea a smuls un lantisor de aur de la gatul unei doamne. Dupa ... (vezi toată discuția)
Contract de mediere-eliberare? oltul oltul o cunostinta a fost arestat preventiv pentru inselaciune? daca face un contract de mediere va fi eliberat? cum sa faca? sa imputerniceze pe cineva? dar cum sa ... (vezi toată discuția)