avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Contract de mediere-eliberare?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Contract de mediere-eliberare?

o cunostinta a fost arestat preventiv pentru inselaciune? daca face un contract de mediere va fi eliberat? cum sa faca? sa imputerniceze pe cineva? dar cum sa imputerniceze in arest? sau poate sa faca contractul de mediere altcineva in locul lui?..??
Își poate desemna și un reprezentant care să se adreseze unui mediator în numele său.Doar că ar avea nevoie de o procură în acest sens.
inteleg...si daca reuseste sa faca un contract de mediere sa stinge urmarirea penala si va fi eliberat?
"impacarea partilor inlatura raspunderea penala". Pentru procedura de impacare prin mediere sa solicitate directorului de la locul de incarcerare accesul la tabloul mediatorilor, teoretic ar trebui sa fie acest tablou- lista, si in locul de incarcerare. Daca doreste un mediator anume, pe care il cunoaste ori are incredere in capacitatile lui, sa ii solicite in scris, sa vina la locul de incarcerare, sa discute despre mediere, sa dea datele persoanei inselate, sa discute cu aceasta despre o mediere, si daca si partea vatamata si el accepta medierea, abia atunci se face CONTRACTUL DE MEDIERE, care are ca efect suspendarea masdurilor ori a cercetarilor penale, la latitudinea procurorului de caz. Daca dupa inceperea medierii in baza contractului de mediere penala, ajunge la un ACORD DE MEDIERE, acest acord va fi expediat de catre mediator catre organele de cercetare penala si in baza lui procurorul va dispune incetarea procesului penal, cu toate consecintele ce decurg de aici. Va fi complet complet liber si nevinovat - in sens penal- va scapa de orice pedeapsa. Totul depinde de victima, sa accepte medierea, sa accepte discutiile amibile cu mediatorul, si sa agreeze solutiile propuse si discutate. Totul ar dura 1-2 saptamani daca o sa aleaga un mediator ager si diligent. Succes!
În cazul săvârşirii oricărei infracţiuni ce reclamă şi existenţa unei victime, încheierea unui Acord de Mediere poate influenţa hotărârea judecătorească cu privire la individualizarea pedepsei.

Altfel spus, atunci când, în urma săvârşirii unei infracţiuni există şi un litigiu de natură civilă, adică un alt proces dedus celui penal, realizarea Acordului de Mediere între victimă şi infractor pentru acest proces sau aspect civil, va conduce la acordarea circumstanţelor atenuante pe parcursul desfăşurării procesului penal.

De asemenea, în cazul condamnării cu executare în regim penitenciar a infractorului, instanţa va lua act de Acordul de Mediere dintre victimă şi infractor, şi va reduce în mod obligatoriu pedeapsa cu 1/3.

Consecintele existentei unui acord de mediere, sunt reducerea pedepsei, ci nu incetarea procesului penal.

p.s.: procurorul poate dispune numai asupra urmaririi penale ; asupra incetarii procesului penal se pronunta judecatorul!

Interventie moderator: postarea dvs. a fost editata in respectarea art 2.1. coroborat cu art. 2.12 din Regulamentul de forum. Pentru acuratetea sfatului de care poate beneficia utilizatorul in urma postarii sale, va rog sa verificati informatia inainte de a raspunde. Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
cititi va rog Art. 14.NCPP - (1) Actiunea penala are ca obiect tragerea la raspundere penala a persoanelor care au savarsit infractiuni.
(2) Actiunea penala se pune in miscare prin actul de inculpare prevazut de lege.
(3) Actiunea penala se poate exercita in tot cursul procesului penal, in conditiile legii.

cititi va rog deasemeni art Art. 16. NCPP - (1) Actiunea penala nu poate fi pusa in miscare, iar cand a fost pusa in miscare nu mai poate fi exercitata daca:

g) a fost retrasa plangerea prealabila, in cazul infractiunilor pentru care retragerea acesteia inlatura raspunderea penala, a intervenit impacarea ori a fost incheiat un acord de mediere in conditiile legii;

deasemeni art 244 INSELACIUNEA, Alin. 3 Impacarea inlatura raspunderea penala.

Coroborate va da faptul ca este posibila medierea, si efectul UNEI INTELEGERI, STIPULATE IN ACORDUL DE MEDIERE, va stinge procesul penal, in sensul ca actiunea penala nu mai poate fi exercitata.

Asadar nu Contractul de mediere, ci ACORDUL DE MEDIERE, duce la incetarea procesului penal. Contractul de mediere este cel in baza caruia mediatorul discuta cu suspectul si cu victima, si in urma discutiilor rezulta o intelegere care solutioneaza complet si definitiv conflictul penal-infractiunea, solutie transcrisa in ACORDUL DE MEDIERE.

SUCCES!
Ultima modificare: Vineri, 7 Februarie 2014
ILIE DORIN, Mediator

Alte discuții în legătură

medierea penalã. acordul de mediere între victimã-infractor poate determina încetarea procesului penal Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator . Astazi, dupa Legea 202, [b]acordul de mediere[/b] este un impediment la promovarea procesului penal sau continuarea unui proces penal. Asadar pentru ... (vezi toată discuția)
Delapidare impacarea partilor ncp uqadwe uqadwe Buna, Am inteles ca in NCP impacarea partilor pentru cazurile de delapidare poate inlatura raspunderea penala. Sau mai exact retragerea plangerii. Este ... (vezi toată discuția)
Impacarea in fata unui mediator in cazuri penale alexia28 alexia28 impacarea in fata unui mediator inlatura raspunderea penala? (vezi toată discuția)