avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate Horatiu79

Activitate Horatiu79

gi-jane2 a scris:

pai nu vinde el dar nici nu poate sa va impiedice sa vindeti cotele ce le aveti si nici nu puteti fi fortati sa ramaneti in indiviziune, asa ca ori faceti partaj amiabil sau in instanta si vindeti apoi, fie vindeti ce aveti si ramane ca respectivul cumparator sa faca partaj cu fratele dvs.
mergeti la un avocat sa va lamureasca.

Mulțumesc pentru informații!
Frate

gi-jane2 a scris:

sa niveleze, dar nu e musai ca portinuea amenajata sa intre in lotul sau la partaj.
daca fratele nu vrea sa vanda, de ce nu impartiti terenul amiabil la notar? sa il parcelati si sa stie fratele care e parcela lui ?.

Fratele nu vrea sub nici o forma sa vindem la persoana respectiva terenul din cauza asta am întrebat dacă poate cumparatorul sa amenajeze o porțiune.

gi-jane2 a scris:

Nu va putea folosi pt ca nu stie care e cota lui, dvs vanzandu-i o cota ideala, nu o anume bucata.
Partajul, da, numai prin instanta si va fi de durata si va costa.
ca si costuri , va trebui sa timbreze cu 3% din valoarea intregului teren, ii trebuie avocat care costa, durata, in jur de 2 ani.

Deci cel care cumpără 4 părți nu poate folosi terenul sub nici o forma pina ce nu se termina procesul? Va întreb pt ca cumparatorul mia spus ca vrea sa bage umplutura,sa niveleze o porțiune.... .... Multumesc!
Cumparatorul dacă face partaj cu fratele nu va putea numai prin tribunal(Pt. ca al 5 nu este deacord) Cam cit timp ar dura și aprox. ce costuri ar avea toate procedurile si dacă cumpărătorul are dreptul sa folosească terenul ce îl vind ceilalți 4 frați.
Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o nelămurire. Sintem 5 frați și avem o bucata de teren de 1600 m. Pătrați, 4 dintre frați am vrea sa vindem partea noastră la cineva iar un frate nu vrea sa cedeze partea. Dacă cumpărătorul o sa capete 4 părți ale noastre cum o sa între în legalitate dacă al 5 frate nu vrea sa semneze? As dori sa știu sigur ca nu apar probleme. Va mulțumesc!!!
Discuție Bună ziua
As dori sa știu în cazul de deces al unuia dintre părinți toate bunurile dobândite de ei cui rămân? Întreb pentru ca tatăl e alcoolic și noi sintem 2 frați cu familii și as vrea sa știu dacă noua ne rămâne ceva sau rămâne tot soțului. Multumesc
As mai dori sa știu dacă el nu o sa aibe acces la contract de la apartament poate sa facă ceva? Și dacă are probleme grave cu alcoolul vor fi sanse ca celalalt sa obțină o parte mai mare? Cum as putea proceda sa nu vândă apartamentul? Va mulțumesc frumos!
Mulțumesc pt răspuns.Dar dacă unul dintre părinți nu este de acord cu partajul, va fi obligat sau ce se întâmplă? Cum sar putea ocoli aceasta situație pt ca el vrea aceasta situație din cauza băuturii? Pentru bautură vrea banii.