avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua

As dori sa știu în cazul de deces al unuia dintre părinți toate bunurile dobândite de ei cui rămân? Întreb pentru ca tatăl e alcoolic și noi sintem 2 frați cu familii și as vrea sa știu dacă noua ne rămâne ceva sau rămâne tot soțului. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 09:51, 3 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cănd vine în concurs cu descendenţii defunctului (clasa intai de mostenitori), indiferent de numărul lor, soţul supravieţuitor are dreptul la o patrime din moştenire, deci descendentii sunt îndrituiti la 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Casatoria menacao menacao buna ziua!,m-am recasatorit in anul 2004,sotia mea avea o casa construita din 1985,in 2008 am renovat in intregime casa(casa fiind trecuta pe numele ei),as ... (vezi toată discuția)
Mostenire. iuliana57 iuliana57 Fratele meu a decedat acum doua luni. Nu are copii si eu sunt singura sora. Parintii nostri nu mai traiesc. Cumnata mea vrea sa facem succesiunea pentru ... (vezi toată discuția)