avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o nelămurire. Sintem ...

Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o nelămurire. Sintem 5 frați și avem o bucata de teren de 1600 m. Pătrați, 4 dintre frați am vrea sa vindem partea noastră la cineva iar un frate nu vrea sa cedeze partea. Dacă cumpărătorul o sa capete 4 părți ale noastre cum o sa între în legalitate dacă al 5 frate nu vrea sa semneze? As dori sa știu sigur ca nu apar probleme. Va mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Horatiu79 , utilizator 22:02, 22 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dvs va vindeti cotele si apoi cumparatorul, face partaj cu fratele.
pretul va fi mai mic decat daca ati iesi dvs din indiviziune fata de fratele care nu vrea sa vanda.
Cumparatorul dacă face partaj cu fratele nu va putea numai prin tribunal(Pt. ca al 5 nu este deacord) Cam cit timp ar dura și aprox. ce costuri ar avea toate procedurile si dacă cumpărătorul are dreptul sa folosească terenul ce îl vind ceilalți 4 frați.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2021
gi-jane2, moderator
Nu va putea folosi pt ca nu stie care e cota lui, dvs vanzandu-i o cota ideala, nu o anume bucata.
Partajul, da, numai prin instanta si va fi de durata si va costa.
ca si costuri , va trebui sa timbreze cu 3% din valoarea intregului teren, ii trebuie avocat care costa, durata, in jur de 2 ani.

gi-jane2 a scris:

Nu va putea folosi pt ca nu stie care e cota lui, dvs vanzandu-i o cota ideala, nu o anume bucata.
Partajul, da, numai prin instanta si va fi de durata si va costa.
ca si costuri , va trebui sa timbreze cu 3% din valoarea intregului teren, ii trebuie avocat care costa, durata, in jur de 2 ani.

Deci cel care cumpără 4 părți nu poate folosi terenul sub nici o forma pina ce nu se termina procesul? Va întreb pt ca cumparatorul mia spus ca vrea sa bage umplutura,sa niveleze o porțiune.... .... Multumesc!
sa niveleze, dar nu e musai ca portiunea amenajata sa intre in lotul sau la partaj.
daca fratele nu vrea sa vanda, de ce nu impartiti terenul amiabil la notar? sa il parcelati si sa stie fratele care e parcela lui ?.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele ... Emma06 Emma06 Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele meu am făcut succesiune după unul dintre bunurile tatălui meu, mai exact, 1/2 dintr-o ... (vezi toată discuția)
Salutare. suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii ... RaphaelCtn RaphaelCtn Salutare. Suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii decedați . Recent s-a găsit un cumpărător și din păcate ceilalți 3 frați ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)