avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare. Suntem 4 frați și avem un teren moștenit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare. Suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii ...

Salutare.
Suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii decedați . Recent s-a găsit un cumpărător și din păcate ceilalți 3 frați ai mei sunt de acord cu suma primită dar eu nu.

Dacă eu semnez dezbaterea de moștenire după am înțeles ca fiecare poate să-și vândă cota parte .

Ce se întâmplă dacă cumpărătorul achiziționează de la ceilalți 3 ,părțile lor?
E adevărat ca orice vrea să facă pe teren îi trebuie aprobarea mea?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:25, 3 Ianuarie 2024
daca cumpara de la frati, va poate da in judecata pt iesire din indiviziune, sa ia se atribuie tot si sa va dea cat face. se expertizeaza si poate nu luati nici cat vrea sa va ofere si in plus sa mai platiti si cheltuieli de judecata
va puteti pastra bucata de teren daca se poate imparti in natura.

gi-jane2 a scris:

daca cumpara de la frati, va poate da in judecata pt iesire din indiviziune, sa ia se atribuie tot si sa va dea cat face. se expertizeaza si poate nu luati nici cat vrea sa va ofere si in plus sa mai platiti si cheltuieli de judecata
va puteti pastra bucata de teren daca se poate imparti in natura.

Eu încă nu am acceptat să semnez dezbaterea de moștenire. Dar notarul care se ocupă ,mi-a spus ca dacă ceilalți 3 o să vândă și eu rămân cu partea mea lângă cumpărător ,nu se poate construi sau aduce orice modificare pe teren fără acceptul ambelor părți ,este adevărat?
nu ati dezbatut nici succesiunea ?
daca nu ati facut asta, fratii va pot da in judecata pt dezbaterea succesiunii, asta inseamna ca se poate sa scapati de cumparator ca poate nu asteapta
.
,nu se poate construi sau aduce orice modificare pe teren fără acceptul ambelor părți ,este adevărat?

asa este, dar asta pana la iesirea din indiviziune.
daca parcelati si ramaneti cu o bucata determinata de teren, sigur ca atunci ii sunttei vecin ca oricare altul si trebuie acordul pt diferite chestii- gard , orice altceva il afecteaza.
Dvs ce vreți practic? Bucata dvs de teren sau bani?

Eu vreau banii,dar nu cat oferă la ceilalți 3 .
raluk0207 a scris:

Dvs ce vreți practic? Bucata dvs de teren sau bani?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol ietam ietam Buna ziua, tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu mai multi proprietari silvyanna silvyanna Buna seara, suntem 3 frati si as vrea sa stiu daca vreunul dintre noi poate sa vanda partea lui de teren daca nu am iesit din indiviziune (vezi toată discuția)
Cumparare teren mihaela daniela mihaela daniela Buna seara am si eu o rugaminte si am nevoie de un sfat.Vreau sa cumpar un teren de la o persoana fizica care detine doar un act Titlu de propietate asupra ... (vezi toată discuția)