avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren

Buna seara am si eu o rugaminte si am nevoie de un sfat.Vreau sa cumpar un teren de la o persoana fizica care detine doar un act Titlu de propietate asupra terenului dar pe el apare aceasta persoana si alti doi frati care sunt morti.Stiu ca trebuie sa dezbata mostenirea dar daca acesti frati sunt morti si mostenitorii lor nu stim de ei ea poate dezbate mostenirea si sa isi vanda doar cota parte din teren?sau ce trebuie facut?multumesc!
Fara dezbaterea succesiunii si fara iesirea din indiviziune, nu veti putea face actele de vanzare-cumparare prin notariat.

De altfel nici nu este indicat sa cumparati cota-parte indiviza, deoarece nu stiti unde este situat in spatiu bucata de teren pe care vreti sa o cumparati.
multumesc pentru raspuns ,terenul este de 2000 mp dar el se poate imparti la 3?si apoi il poate vinde/?
Da, exact!
Numai dupa ce se face impartirea veti sti exact ce cumparati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota indiviza mostenire-multumesc cristeo cristeo Buna ziua.As dori sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: Mama mea are o cota de 1/2 din mostenirea de la parintii sai, adica 1/2 din teren 500 m si locuinta ... (vezi toată discuția)
Salutare. suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii ... RaphaelCtn RaphaelCtn Salutare. Suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii decedați . Recent s-a găsit un cumpărător și din păcate ceilalți 3 frați ... (vezi toată discuția)