avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren agricol

Buna ziua,
tatal meu a decedat si a lasat titlul de proprietate asupra terenurilor pe care le avea in seama unuia dintre frati. Noi suntem 4 de toti . Nu s a facut dezbaterea succesorala pe teren , fiecare a folosit pamantul cum a vrut , in afara de mine. Acum ne-am hotarat sa impartim frateste , fiindca eu doresc sa vand partea ce mi se cuvine. Ceilalti frati sunt de acord cu acest lucru. Totul vrem sa fie rezolvat pe cale amiabila. Va intreb care sunt pasii de urmat. E obligatorie iesirea din indiviziune , chiar daca ei semneaza la NOTAR ca sunt de acord cu vanzarea bucatii mele? Banuiesc ca da , fiindca cel care cumpara nu vrea sa fie coproprietar sau cum se numeste. Multumesc.=D> Am uitat sa precizez ca ei vor sa ramana asa cum se afla .
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:06, 11 Septembrie 2010
Deoarece sunteti toti de acord, cu cheltuieli minime, se poate face prin notar.
Dar, banuiesc, ca veti primi pamantul cel mai slab, fara valoare si veti pierde.
Solutia trainica: iesirea din indiviziune, obtineti titlul de proprietate si vindeti cand si cui si cum doriti. OK!
Va luati toti fratii de manuta si mergeti la notar pentru dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune. Apoi faceti cadastrul si intabulati terenul dvs., ulterior putand sa-l vindeti fara probleme (actul dvs. de proprietate va fi certificatul de mostenitor siincheierea de intabulare). Pentru costuri mai mici, puteti simula o neintelegere si sa dezbateti succesiunea si iesirea din indiviziune pe calea instantei de judecata, urmand sa incheiati tranzactie la primul termen. Succes!
Multumesc. Cred ca aveti perfecta dreptate cu dezbaterea si obtinerea titlului de proprietar.
faceti succesiunea mai intai la notariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate pt pamantul mostenit eugen stanisteanu eugen stanisteanu suntem 6 frati , parintii au murit de circa 40 de ani si inca nu am facut succesiunea pentru pamantul mostenit. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii pe care ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Mostenire si vanzare fara succesiune Skotheo Skotheo Sunt, impreuna cu alti 2 veri, mostenitorul unui teren. Titlul de proprietate este emis pe numele parintilor nostri. Toti 3 suntem de acord ca terenul sa ... (vezi toată discuția)