avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o nelămurire. Sintem ...

Bună ziua! As dori sa ma ajute cineva cu o nelămurire. Sintem 5 frați și avem o bucata de teren de 1600 m. Pătrați, 4 dintre frați am vrea sa vindem partea noastră la cineva iar un frate nu vrea sa cedeze partea. Dacă cumpărătorul o sa capete 4 părți ale noastre cum o sa între în legalitate dacă al 5 frate nu vrea sa semneze? As dori sa știu sigur ca nu apar probleme. Va mulțumesc!!!
Cel mai recent răspuns: Horatiu79 , utilizator 22:02, 22 Martie 2021
Frate

gi-jane2 a scris:

sa niveleze, dar nu e musai ca portinuea amenajata sa intre in lotul sau la partaj.
daca fratele nu vrea sa vanda, de ce nu impartiti terenul amiabil la notar? sa il parcelati si sa stie fratele care e parcela lui ?.

Fratele nu vrea sub nici o forma sa vindem la persoana respectiva terenul din cauza asta am întrebat dacă poate cumparatorul sa amenajeze o porțiune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai nu vinde el dar nici nu poate sa va impiedice sa vindeti cotele ce le aveti si nici nu puteti fi fortati sa ramaneti in indiviziune, asa ca ori faceti partaj amiabil sau in instanta si vindeti apoi, fie vindeti ce aveti si ramane ca respectivul cumparator sa faca partaj cu fratele dvs.
mergeti la un avocat sa va lamureasca.

gi-jane2 a scris:

pai nu vinde el dar nici nu poate sa va impiedice sa vindeti cotele ce le aveti si nici nu puteti fi fortati sa ramaneti in indiviziune, asa ca ori faceti partaj amiabil sau in instanta si vindeti apoi, fie vindeti ce aveti si ramane ca respectivul cumparator sa faca partaj cu fratele dvs.
mergeti la un avocat sa va lamureasca.

Mulțumesc pentru informații!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele ... Emma06 Emma06 Bună ziua! În urma decesului tatălui meu, eu, mama și fratele meu am făcut succesiune după unul dintre bunurile tatălui meu, mai exact, 1/2 dintr-o ... (vezi toată discuția)
Salutare. suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii ... RaphaelCtn RaphaelCtn Salutare. Suntem 4 frați și avem un teren moștenit de la părinți,ambii decedați . Recent s-a găsit un cumpărător și din păcate ceilalți 3 frați ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)