Va multumesc frumos pentru raspuns! In perioada sep 2019- aug2020 am prins 3 luni de somaj tehnic in care venitul a fost de 2300 lei, cel asigurat de stat. In calcularea mediei, se va lua in calcul acest venit sau cel al salariului conform contractului?
Buna ziua!
Am o nelamurire cu privire la acordarea indemnizatiei de crestere copil, mi-ar fi de mare ajutor un sfat.
Urmeaza sa nasc pe 5.08.2021, in prezent nu obtin nici o sursa de venit. Am obtinut venituri impozitate in perioada 10.06-2019-10.08.2020. In acest context, ma incadrez la obtinerea indemnizatiei avand in vedere ca veniturile au fost obtinute 12 luni in decurs de 2 ani anteriori nasterii? De asemenea este posibil sa incasez in urmatoarele 5 luni venituri ca PFA. Se vor lua in calcul 5 luni ca PFA si 7 luni ca salariat din perioada amintita mai sus? Multumesc frumos!
Va multumesc frumos pentru raspuns! In contextul in care persoana nou-angajata, venita dintr-o companie unde a ocupat o pozitie inferior ierarhica celei ocupate de mine in prezent si care detine mai putina experienta decat mine in domeniu, cat de justificata/legala este numirea ei ca superior mie?
Buna ziua,
Mi-ar fi de ajutor opinia dumneavoastra cu privire la situatia in care angajatorul decide sa angajeze o persoana care sa ocupe aceeasi functie ca cea ocupata de mine in prezent, iar aceasta decizie sa-mi fie adusa la cunostinta in prima zi de activitate a persoanei respective, Fiind o practica utilizata de acest angajator, urmeaza a mi se cere demisia, a fi concediata sau apelat la alte tertipuri si a fi "fortata"sa plec. Mentionez ca nu exista un temei real pentru a fi concediata, parcursul meu profesional a fost ireprosabil( exista si dovezi scrise in acest sens - mailuri, rezultate) si nu au existat abateri disciplinare. Nu exista un regulament intern, nu au existat evaluari periodice ale activitatii prestate, nu am primit vreun feedback negativ cu privire la serviciile oferite.
As vrea sa stiu care imi sunt sansele reale in situatia de fata si cum se poate solutiona, in contextul in care o percep ca pe o incalcare a drepturilor si o anomalie des intalnita in campul muncii.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.