avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere nelegala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere nelegala

Buna ziua,
Mi-ar fi de ajutor opinia dumneavoastra cu privire la situatia in care angajatorul decide sa angajeze o persoana care sa ocupe aceeasi functie ca cea ocupata de mine in prezent, iar aceasta decizie sa-mi fie adusa la cunostinta in prima zi de activitate a persoanei respective, Fiind o practica utilizata de acest angajator, urmeaza a mi se cere demisia, a fi concediata sau apelat la alte tertipuri si a fi "fortata"sa plec. Mentionez ca nu exista un temei real pentru a fi concediata, parcursul meu profesional a fost ireprosabil( exista si dovezi scrise in acest sens - mailuri, rezultate) si nu au existat abateri disciplinare. Nu exista un regulament intern, nu au existat evaluari periodice ale activitatii prestate, nu am primit vreun feedback negativ cu privire la serviciile oferite.
As vrea sa stiu care imi sunt sansele reale in situatia de fata si cum se poate solutiona, in contextul in care o percep ca pe o incalcare a drepturilor si o anomalie des intalnita in campul muncii.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Martie 2019
Edith_T, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 1 Aprilie 2019
Faptul ca a mai angajat o persoana pe o functie identica ca si a dvs , nu poate avea ca si rezultat concedierea dvs.

Insa, daca se va ajunge la asa ceva, atunci puteti contesta decizia de concediere in instanta.
Va multumesc frumos pentru raspuns! In contextul in care persoana nou-angajata, venita dintr-o companie unde a ocupat o pozitie inferior ierarhica celei ocupate de mine in prezent si care detine mai putina experienta decat mine in domeniu, cat de justificata/legala este numirea ei ca superior mie?
Legea prevede ca, angajatorul are dreptul sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii.
Numirea intr-o functie sau alta aunei persoane este responsabilitatea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului denisa88 denisa88 Buna seara, Am cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai detaliat.O sa redactez intocmai foaia pe care am primit-o,fara a ... (vezi toată discuția)
Ajutor! concediere motive care nu tin de salariat anastancu anastancu Buna seara! Sper sa imi poata raspunde cineva cat mai repede... problema este asa : in cadrul procedurii de concediere din motive care nu tin de salariat, ... (vezi toată discuția)
Concediere leon75ro leon75ro In ce conditii poate fi concediat un pensionar activ in campul muncii cu contract de munca pe perioada nedeterminata ? (vezi toată discuția)