Bună seara.Ma poate lamuri și pe mine cineva în legătură cu un teren de 1500m care are o zona protejata pe el. Conform actelor terenul are 25,5m deschidere si 41,57m lungime.
Conform actelor pe dedesubt trec conducte ,canale de apa. Din schiță reiese ca zona protejata trece prin mijlocul terenului.
Rămâne o zona de 325mp în spate unde ar putea fi construibil zice proprietarul. Adică din acest teren pe spate la deschiderea de 25.5m și 12.7m sar putea construi.Aveti idee trebuie ținută o distanta fata de acea zona protejata?am și schița. Dacă ma puteți ajuta o atașez.Multumesc anticipat.
Buna seara,ma lovesc de o problema,am de dezbatut o succesiune dupe bunica noastra decedata anul trecut(Mama noastra unicul copil al ei este decedata de 10ani).Bunica noastra are un act de mostenire cu cei 2 frati ai ei facut dupe strabunica mea.Sora ei si sotul ei acum 2ani sa ocupat de fratele lor care sa dovedit a avea probleme pshicie si este internat la un camin,a obtinut si dreptul de tutor,ajutor de handicap .Eu doresc sa fac succesiunea dupe bunica nu ma intereseaza acest aspect.dar sotul surori ei nu doreste sa ne dea actele casei ,el doreste sa se mute in acel apartament ,ma preseaza pe mine sa merg la agentia tutelara sa semnez inainte ca el sa vand partea fratelui bunici ,ca pe urma sa ne socotim noi(eu si sora bunici ) dar sa scadem cheltuielile facute pentru fratele bunici.Eu consider ca daca au facut pt fratele lor aceste lucruri sa beneficieze de partea lui.Eu am spus ca vreau sa fac succesiinea si dupa aceea sa vedem cum facem .Asa si eu poate doresc sa vand altei persoane dreptul meu.De 4luni ma abureste cu fel si fel de chesti ca sa vand apartamentul lui sa ma despagubeasca,pe urma nu a dorit sa dea actele sau sa mearga sa facem cadastru,la facut singur si acum ca nu mai poate acoperi cheltuielile cu fratele si sa vanda partea fratelui dar inainte de a face succesiinea ulterior sa o facem.Consider ca trebuiea sa merg la jidecatorie si sa depun cererea pentru a face succesiunea in instanta.Eu chiar nu am deranjat am astepta destul dupe minciunile lui. Multumesc si astept raspunsul dv
Buna seara.scuze ca deranjez ,noi am facut cererea de acceptare a succesiuni,la aceasta succesiune trebuie sa participe si fratii bunici noastre?uni notari doresc sa participe si ei alti au spus ca nu este nevoie deoarece noi dezbatem partea bunici noastre.Unul dintre fratii este internat la un camin avand acte de handicap,iar sotul surori bunici mele are acte de tutore pt el ,el tine actele casei a facut si cadastru in aceasta luna (noi de cateva lunii tot am discutat cu el sa ne dea actele pt a face cadastru)el face aceste figuri cu noi.Repet noi dorim doar ce revine Bunici noastre .multumesc
Buna seara si scuze de deranj.Am de dezbatut o succesiune cu fratii mei dupe Bunica noastra.Bunica noastra arr dupe strabunica (mama ei) un certificat de mostenitor pe un apartame t si un loc de veci. Bunica noastra a murit anul trecut(07.2018) iar mama noastra unicul ei copil este decedata de 12ani(am facut dupe mama succesiune intre noi si tatal nostru am rezolvato pe aceea).Acum pe cale naturala noi particima la succesiunea bunici care trebuie dezbatuta cu 2fratii ai ei.Actele casei sunt la ei,am reusit sa optin adeverinta pt locul de veci (a mers cu mine cu actele de la locul de veci) ,Nu am facut cererea de deschidere a succesiini (obtiunea succesorala) prin care noi dorim acea mostenire.Noi putem face acea cerere cu actele pe care le avem inclusiv cel de mostenitor al bunici noastre daca nu ne da actul casei unul dintre fratii? In Iulie 2019 se implineste 1an de la decesul bunici mele si am inteles ca daca pana intr-un an nu facem se considera ca renuntam la mostenire.Multumesc frumos