avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Bunica

Buna seara,ma lovesc de o problema,am de dezbatut o succesiune dupe bunica noastra decedata anul trecut(Mama noastra unicul copil al ei este decedata de 10ani).Bunica noastra are un act de mostenire cu cei 2 frati ai ei facut dupe strabunica mea.Sora ei si sotul ei acum 2ani sa ocupat de fratele lor care sa dovedit a avea probleme pshicie si este internat la un camin,a obtinut si dreptul de tutor,ajutor de handicap .Eu doresc sa fac succesiunea dupe bunica nu ma intereseaza acest aspect.dar sotul surori ei nu doreste sa ne dea actele casei ,el doreste sa se mute in acel apartament ,ma preseaza pe mine sa merg la agentia tutelara sa semnez inainte ca el sa vand partea fratelui bunici ,ca pe urma sa ne socotim noi(eu si sora bunici ) dar sa scadem cheltuielile facute pentru fratele bunici.Eu consider ca daca au facut pt fratele lor aceste lucruri sa beneficieze de partea lui.Eu am spus ca vreau sa fac succesiinea si dupa aceea sa vedem cum facem .Asa si eu poate doresc sa vand altei persoane dreptul meu.De 4luni ma abureste cu fel si fel de chesti ca sa vand apartamentul lui sa ma despagubeasca,pe urma nu a dorit sa dea actele sau sa mearga sa facem cadastru,la facut singur si acum ca nu mai poate acoperi cheltuielile cu fratele si sa vanda partea fratelui dar inainte de a face succesiinea ulterior sa o facem.Consider ca trebuiea sa merg la jidecatorie si sa depun cererea pentru a face succesiunea in instanta.Eu chiar nu am deranjat am astepta destul dupe minciunile lui. Multumesc si astept raspunsul dv
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:47, 14 Mai 2019
Buna ziua!
Luati legatura cu un avocat, merdeti in instanta, faceti succesiunea, cereti apartamentul si dvs. sa platiti o sulta catre ceilalti mostenitori sau sa ramana apartamentul la domnul si dvs. primiti sulta, sau...vindeti apartamentul si fiecare ramane cu partea s.a...
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac pentru a obtine partea mea? iulielf iulielf Ce trebuie sa fac pentru a obtine partea care mi se cuvine, prin hotarare judecatoreasca, respectiv 1/5 din averea tatalui meu, insemnand un apartament cu doua ... (vezi toată discuția)
Dezbatere moștenire drepturi valyro_83 valyro_83 Bună ziua.Tatal meu a decedat acum 16 ani,mama luna trecută.In urma lor su rămas câteva terenuri și un apartament .Mama, bolnavă psihic,l-a avut ca ... (vezi toată discuția)
Solutie pentru iesirea din indiviziune a unui imobil - casa de locuit - Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)