avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa fac pentru a obtine partea mea?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa fac pentru a obtine partea mea?

Ce trebuie sa fac pentru a obtine partea care mi se cuvine, prin hotarare judecatoreasca, respectiv 1/5 din averea tatalui meu, insemnand un apartament cu doua camere si o casa ? (pentru aceasta casa am renuntat in favoarea altui frate, adica am fost toti de acord sa o vanda, deoarece avusese grija de bunica noastra inainte de a deceda, deci, a mai ramas doar apartamentul). Fratele meu cel mai mic locuieste in acel apartament, dar niciodata nu s-a hotarat in privinta acestuia si nici nu are de gand s-o faca (prea curand). Mentionez ca tata a decedat acum 7 ani, adica in Noiembrie 2003. Succesiunea am reusit sa o facem prin chemarea in instanta a fratelui de care vorbeam.
Deci, cum trebuie sa procedez pentru a fi despagubit, financiar sau in alt mod ? Mai mentionez ca eu locuiesc cu chirie.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:28, 23 Februarie 2010
Faceti iesirea din indiviziune. Atunci mostenitorul care doreste sa ramana cu bunul trebuie sa plateasca celorlalti o sulta, reprezentand contravaloarea partii respectivului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In urma succesiunii intre frati raduolteanu1971 raduolteanu1971 buna ziua va rog sa imi spuneti si mie cum se procedeaza dupa o succesiune in care unul din frati ramane cu 10% procent din imobil . ceilalti cedeaza partea ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Succesiune facuta pe apartamentul mamei. sora locuieste in acel apartament si limiteaza accesul nostru, cel al fratilor, in apartamentul mentionat. AngelicaG AngelicaG Buna ziua! Mama mea a decedat in 2001. Eu , sora mea si fratele meu suntem singurii mostenitori al apartamentului pe care mama mea il detinea, un ap. cu 3 ... (vezi toată discuția)