avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune facuta pe apartamentul mamei. Sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune facuta pe apartamentul mamei. Sora locuieste in acel apartament si limiteaza accesul nostru, cel al fratilor, in apartamentul mentionat.

Buna ziua!
Mama mea a decedat in 2001. Eu , sora mea si fratele meu suntem singurii mostenitori al apartamentului pe care mama mea il detinea, un ap. cu 3 camare.
In 2003 eu am plecat din tara iar sora mea a ramas sa locuiasca in acel apartament, fratele meu locuind intr-un apartament pe care l-a cumparat in rate dupa casatorie.
In 2010 eu personal am facut succesiunea pe apartamentul mamei revenindu-i fiecarui mostenitor parte egala din apartament. Mentionez ca taxele notariale si impozitul pe apartament care n-a mai fost platit din anul in care mama mea a decedat, toate aceste cheltuieli au fost suportate de mine.
Sora mea a intalnit o persoana in urma cu un an si acesta s-a si mutat in apartamentul nostru. Sora mea nu imi mai da dreptul sa mai stau in acest apartament, este vorba de perioada in care vin acasa in vacanta, intrucat spune ca ea a investit in acel apartament gen: centrala, termopane, izolatia apartamentului si este al ei.
Intrebarea mea este, are dreptul sa imi interzica accesul in apartament? Avem dreptul sa le cerem sa ne plateasca chirie, mie si fratelui meu?
Cel mai recent răspuns: Tania 758 , utilizator 18:18, 8 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Nu are dreptul.
Va trebui sa va adresati instantei solicitand iesirea din indiviziune fie prin vanzarea bunului si impartirea banilor fie prin atribuirea catre ea si obligarea la plata SULTEI ce se cuvine fiecaruia.
Multumesc frumos pentru raspuns!
Curând voi merge acasa, si daca ea nu imi da acces in apartamentul nostru, ce ar tebui sa fac? Cum sa procedez? Este totusi domiciliul meu.
In legatura cu concubinul ei care s-a mutat in proprietatea noastra, este vreo modalitate de a fi evacuat?
Buna ziua
In cazul in care persoana ramasa in apartament a investit in imobilul care in acte ramane mai multor persoane, cum se va proceda in procesul de iesire din indiviziune? In sensul de plată?
Domiciliul unei persoane este unde locuieste in mod constant, nu unde vine in vacanta... e discutabil aici.
Fiecare persoana poate sa isi desfasoare viata privata in locuinta lui, aceasta insemnand inclusiv ca poate primi pe cine doreste.
Daca sora a investit in apartament, aceste cheltuieli se vor deduce la partaj in functie de cum anume se va imparti sau atribui, cui etc.
Succesiunea este facuta. La toți li se cuvine 33.3%. Dar ea imi interzice intrarea in casă refuzand sa imi dea o cheie.

Liliana Gradinaru a scris:

Domiciliul unei persoane este unde locuieste in mod constant, nu unde vine in vacanta... e discutabil aici.
Fiecare persoana poate sa isi desfasoare viata privata in locuinta lui, aceasta insemnand inclusiv ca poate primi pe cine doreste.
Daca sora a investit in apartament, aceste cheltuieli se vor deduce la partaj in functie de cum anume se va imparti sau atribui, cui etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire cind unul din mostenitori refuza costintanase_ro costintanase_ro Buna seara: Am citeva intrebari care sper sa pot fi lamurite. Dupa decesul mamei, am mostenit un apartament cu doua camere. Mostenitorii legali sint eu, ... (vezi toată discuția)
Succesiune, nelamurire C. Maria C. Maria Mama mea e decedata, la fel si sora ei.Acestea doua au mostenit doua terenuri de la parintii decedati, dar nu s-a facut iesirea din indiviziune in timpul ... (vezi toată discuția)
Am drept de succesiune? danacucamelii danacucamelii Buna ziua, vreau sa ma ajutati in urmatoarea problema:suntem 4 frati rezultati din casatoria parintilor care au divortat in 1990; tata a plecat in 1985 in ... (vezi toată discuția)