avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune, nelamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune, nelamurire

Mama mea e decedata, la fel si sora ei.Acestea doua au mostenit doua terenuri de la parintii decedati, dar nu s-a facut iesirea din indiviziune in timpul vietii lor.Sora mamei are o fiica in viata.Eu mai am cinci frati.Cum se va face partajarea succesorala?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 13:05, 25 Iunie 2010
Vor fi doua cote de 50% fiecare, una dintre ele se va imparti intre dumneavoastra si surorile dv. iar cealalta cota va apartine verisoarei.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
Carmen Chitu, Avocat
nu ati dezbatut succesiunea sau nu ati facut iesirea din indiviziune?
verisoarei dvs i se cuvine jumatate din mostenire, iar voi fratii, veti imparti cealalta jumatate
aveti 50% adica jumatate din intreg,deci , jumatatea respectiva se va imparte la 6(daca aveti inca 5 frati)=D>sa vina mostenirea,,,,,doar e criza:D=D>:D=D>
nu s-a facut nici dezbaterea succesiunii, nici iesirea din indiviziune; multumesc pentru raspunsuri!
Daca va intelegeti toti amiabil, puteti merge la notar.
Daca nu, in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire serbanica1963 serbanica1963 Buna ziua. in urma decesului surori meie in octombrie 2017,mama ia dat de pomana nepotului o parte din casa in care a locuit sora mea,mentionez ca sora nu a ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune,costuri si pasii ce trebuiesc parcursi cristi091974 cristi091974 Buna seara, Am avut o bunica care a decedat saptamana trecuta la varsta de 91 de ani.In anul 1987 a facut un testament (legalizat la notar) in care ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate, succesiune Olguta_Serbanescu Olguta_Serbanescu Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o ... (vezi toată discuția)