avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere moștenire drepturi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere moștenire drepturi

Bună ziua.Tatal meu a decedat acum 16 ani,mama luna trecută.In urma lor su rămas câteva terenuri și un apartament .Mama, bolnavă psihic,l-a avut ca tutore pe fratele meu,ea fiind internată in ultimii 10ani intr-un centru pt persoane cu handicap psihic.intrebarile mele sunt:
1. Faptul că fratele meu a fost tutore i-a dat dreptul de a locui in apartamentul părinților?
2.Daca acum ambii părinți sunt decedați,fratele mai are voie să locuiască acolo?(in cartea de identitate are adresa de acolo).nu am făcut încă dezbaterea succesiunii.
3.In cazul în care după dezbatere,eu vreau să vand apartamentul dar fratele nu(nu are bani sa îmi dea partea mea),ce se poate face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: valyro_83 , utilizator 22:51, 9 Iunie 2018
Buna ziua,
1. Daca fratele a locuit acolo si este singura locuinta cred ca civilizat este sa il lasati sa stea acolo.
2. Puteti sa dezbateti oricand succesiunea.
3. Puteti solicita iesirea din indiviziune cu acordarea apartamentului in materialitate fratelui si obligarea acestuia la plata sultei. Va plati sulta fie vanzand imobilul fie printr-un imprumut bancar sau cum va voi el.
Nu inteleg de ce atata ura intre frati?
Fratele considera ca dacă a fost tutorele mamei,are dreptul să moștenească apartamentul, și că eu nu am nici un drept de moștenire la apartament.De aici discuțiile.Eu am întrebat cum e legal,nu cum e civilizat.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasii dezbaterii succesiunii Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Tatal meu doreste sa deschida succesiune dupa fratele sau decedat in lun a mai a anului trecut.Exista un apartament in indiviziune,tata si fratele sau ... (vezi toată discuția)
Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Despagubire-mostenitor Aurelia Butiurca Aurelia Butiurca In anul 2010, luna septembrie, am facut succesiunea dupa decesul tatalui meu. La masa succesorala am fost eu (in calitate de fiica), fratele meu si mama. ... (vezi toată discuția)