avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasii dezbaterii succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasii dezbaterii succesiunii

Tatal meu doreste sa deschida succesiune dupa fratele sau decedat in lun a mai a anului trecut.Exista un apartament in indiviziune,tata si fratele sau decedat,apartament in care tatal meu locuieste.Copii fratelui decedat au intrerupt orice legaturi cu tatal lor de foarte mult timp,iar la anuntul decesului acestuia au dclarat ca nu ii intereseaza si sa nu ii mai deranjeze nimeni cu acest subiect pentru ca nu au nevoie de nimic.Deci daca succesiunea este pusa pe rol ce urmeaza?,banuiesc ca citarea copiilor defunctului care bineinteles nu vin la dezbatere conform spuselor lor.Cat poate sta o succesiune pe rol pana la dezbatere?Si daca trece termenul de optiune succesorala si nu vin la dezbaterea succesiunii se considera ca au renuntat la succesiune si isi pierd calitatea de mostenitori sau notarul trimite dosarul in instanta?Daca da si se judeca in lipsa si instanta hotaraste sa ii atribuie intreg apartamantul tatei dar cu obligatia platii unei sulte,ce se intampla daca tata nu are de unde sa plateasca aceasta sulta pentru ca locuieste in acel apartament deci nu vrea sa vanda.Ce se intampla,tata in urma hotararii instantei primeste certificat de mostenitor pentru bunurile fratelui sau? astfel incat sa vanda apartamentul,daca este nevoie,astfel sa poata plati sulta?Dar ce se intampla in situatia existenta in care tata este intr-o stare precara de sanatate si nu doreste sa vanda ci doar sa locuiasca in respectivul apartament si nu sa se complice cu tot ceea ce inseamna vanzarea unui apartament(vizionari etc.)Plata sultei se aplica la toate bunurile mobile si imobile?si daca a trecut termenul de optiune succesorala mai exista obligativitatea platii sultei?Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2020
Cristian Racaceanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Masa succesorala Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu 1.Primaria pe raza unde a avut ultimul domiciliu o persoana decedata are evidenta intregii mase succesorale a acesteia?Dar daca exista anumite ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am testament autentic de la părinți pe apartamentul ... Toculeasa Toculeasa Buna ziua! Am testament autentic de la părinți pe apartamentul deținut de ei .Ei au decedat si vreau sa știu dacă pot trece apartamentul pe numele meu in ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă în următoarea situație? eu sunt moștenitorul ... Stoica Toni Stoica Toni Ce se întâmplă în următoarea situație? Eu sunt moștenitorul de gradul 1 al părinților mei in urma cărora a rămas un apartament cu doua camere (dupa ... (vezi toată discuția)