Ce se întâmplă în următoarea situație? Eu sunt moștenitorul de gradul 1 al părinților mei in urma cărora a rămas un apartament cu doua camere (dupa ce a decedat și tata mama a decedat anterior) . Succesiunea nu am făcut-o și a trecut termenul de opțiune succesorală de 1 an.Acum fratele țaței a făcut o declarație de acceptare expresă a succesiunii in termenul legal de un an și îmi contestă mie calitatea de moștenitor,l Am fost la un notar care m-am pus să completez o declarație de acceptare tacită dar a suspendat dezbaterea succesiunii urmând că aceasta să fie dezbatuta in instanță Credeți că are vreo șansă fratele țaței? Mulțumesc.
Am înțeles.Dar mă neliniștește puțin faptul că am dat declarația de acceptare tacită însă din cauza unor circumstanțe nefavorabile nu am mai ținut legătura tatăl meu o perioadă destul de lungă de timp, astfel încât nu știu cum o să pot dovedi mai exact această acceptare tacită.
Ati intrat in apartament dupa decesul parintilor? Ati locuit (chiar si temporar) acolo sau ati depozitat acolo obiecte personale? Ati achitat impozitul aferent? Ati achitat vreo factura de utilitati? Nu spun sa fabricati probe dar o persoana care sa declare ca i-ati promis ca ii veti instraina, la un moment dat, in viitor, apartamentul v-ar fi de folos.
Mulțumesc dar nu am făcut nimic din ceea ce ați menționat dvs.Cat despre promisiunea către altă persoană, aceasta poate fi fost și verbala, și făcută și aceasta în termenul de opțiune succesorală? Mulțumesc.
Mostenire
dmhyou
buna ziua,
situatia este:
sunt 4 fratii, moare unu care nu are copii si nu este casatorit(statea in concubinaj cu cineva de 10 ani) si are o casa in ... (vezi toată discuția)
Mosteniri
vergi68
avem urmatoarea situatie: sot si sotie fara copii. sotul a decedat. sotul are 3 frati si ambii parinti in viata. Sotia are o sora.Daca s-ar face in acest ... (vezi toată discuția)