daca eu ca societate, in baza unui contract de administrare cu X, primesc de la X o valoare de lei, reprezentand finantare nerambursabila ca sa implementez un proiect. Iar la finele proiectului, prin proces verbal dau tot ce-am implementat lui X? eu am dreptul pe perioada implementarii proiectului sa beneficiez de TVA aferenta fondurilor nerambursabile?
Cum tratez TVA aferenta unor fonduri nerambursabile? Acestea sunt FEDR + buget de stat. Am dreptul sa deduc TVA sau nu? Daca da, in ce conditii, in baza caror prevederi legale?
Multumesc!
In ceea ce priveste cariera de MEDIATOR? Merita investiti bani si timp intr-o astfel de cariera? Eu as dori sa fac cursurile de mediator si sa profesez in acest sens pentru obtinerea de venituri suplimentare, nu ca si venit principal. Ce-mi puteti spune din experienta? Cum isi gaseste un mediator clientii? Multumesc anticipat!
vorbim despre servicii accesorii transportului realizate de o firma din Romania in beneficiul unei societati din Olanda.
bunurile care fac obiectul acestor prestari de servicii- depozitate in Romania, la firma romaneasca- fara a di inregistrate in evidenta contabila a societatii din Romania - vor fi transportate la comanda societatii olandeze in UE si in afara UE.
de fapt, important aici este unde se considera a fi locul prestarii de servicii,nu -i asa?
in functie de asta se stabileste daca se factureaza sau nu...cu tva.
cred
In cazul unei firme din Romania, care in urma unui contract incheiat cu o firma din Olanda, presteaza contracost servicii de depozitare/servicii de manipulare bunuri in depozitul - a carui chirie e platita de firma olandeza - cum se factureaza prestarile de servicii? cu TVA sau fara TVA?
Mentionez ca dupa incarcare, descacare, cantarire, masurare, bunurile sunt transportate atat in UE cat si in afara UE.