Bună ziua,
Mă puteți ajuta și pe mine, va rog frumos cu un calcul pentru concediul de risc, respectiv cel de maternitate ( sarcină și lăuzie) pentru următoarea situație:
- septembrie 2018 - februarie 2019, salariu brut 5128 lei, net 3000 de lei
- 1 martie 2019 - 28 mai 2019, concediu de risc maternal
- 29 mai 2019 - 31 august 2019, concediu maternal.
In perioada septembrie - februarie am beneficiat de 7 zile de concediu de odihna ( 1 in noiembrie, 4 in decembrie și 2 in ianuarie).
Copilul s-a născut pe 4 iulie 2019.
Zilele trecute am fost sunată de la locul de muncă și mi s-au spus că au greșit la calculul concediului de risc maternal și mi-au mai băgat niște bănuți. Le-am cerut să refacă calculele și pentru concediu de sarcina, pentru că dacă au vreți pe cel de risc, automat îl influențează și pe cel de sarcină și mi-a zis că nu, că acela este corect. Va rog să mă ajutați cu aceste calcule! Mulțumesc frumos!
Bună ziua,
Tatăl meu daca a lucrat la CAP și a fost angajat, poate să obțină 2 pensii? Este pensionar din 1999 sau 2000, când a ieșit la pensie pe drept pentru limita de vârstă, dar unde a lucrat a fost încadrat că muncitor necalificat. Lucra o zi și o zi era liber. In ziua libera muncea la CAP ( și avea cai, căruță, plug, toate utilajele necesare). Daca merg la primărie să cer aceste norme realizate, ar putea primi în plus la pensie?
Și mama mea a lucrat la CAP, însă ei nu i-au trecut normele realizate de fiecare data, astfel că nu a reușit să strângă minimum 15 ani pentru a se pensiona, iar de la primărie au spus că NU se pot trece normele de la tatăl meu la ea. Așadar au muncit atâția ani ( multe dintre normele realizate nici nu au fost trecute) și ei nu pot beneficia de nimic în plus? Va rog sa mă ajutați cu un răspuns.
Bună ziua,
Mama mea, născută la 1 aprilie 1954, a lucrat la CAP. Am fost la primărie să ii scoată normele făcute, in 8 ani are 809 norme realizate ( in condițiile in care norma cea mai mică este 70), multe din normele făcute nu au fost găsite. In plus a crescut 5 copii, se are în vedere pentru calculul vechimii în muncă? As vrea să o ajut sa obțină și ea o pensie. Este păcat că după atâția ani lucrați la CAP, acum sa realizeze că normele cu îi erau trecute și în plus chinul de a crește 5 copii, chiar nu se ia în calcul?