avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate ALEXANDRA TAN

Activitate ALEXANDRA TAN

Buna seara,
Depuneti o adresa (sa luati si nr.de inregistrare ) la angajatorul ce a eliberat adeverinta prin care solicitati indreptarea erorii materiale din adeverinta deja emisa catre dvs. Daca este gresit inserata data de 29.12.2019 aceasta indreptare o poate face sub semnatura si administratorul societatii respective. Daca este mai mult decat aceasta eroare atunci numai cel sau cea responsabila cu HR.

Cu respect,Alexa...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Daca sunteti in perioada de proba (90 zile) si daca angajatorul nu obtine ceea ce doreste -adica micsorarea venitului salarial-poate sa va notifice conf.art.31 (3) C.M." Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia."
Va sfatuiesc sa discutati cu angajatorul mentionandu-i ca trebuie sa respecte oferta facuta catre dvs.
Daca nu aveti perioada de proba,trebuie doar sa va respectati fisa postului si orice abuz il raportati organelor competente de control.


Cu respect,Alexa...
Răspuns la discuția Cum pot dovedi prezenta la munca?
Fisa de pontaj zilnica sau condica de prezenta a angajatilor este obligatorie incepand cu 7 august 2017. Fisa de pontaj se poate intocmi cum relatati dvs.dupa condica de prezenta zilnica sau dupa un sistem video daca exista la unitatea unde lucrati.

Articolul 119 din Codul Muncii spune ca angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru.
Buna seara.
In termenul de 15 zile de plata apelati la medierea conflictului printr-un mediator autorizat si in cadrul procedurii de mediere puteti cere copii administratiei dupa chitantele de plata ,calculul penalitatilor pentru zilelel de intarzierea platii .
Exista posibilitatea ca unele sume restante sa fie prescrise dar este bine sa nu ajungeti la executare pentru ca aceste costuri le suportati tot dvs.
Cu respect,Alexa...
Răspuns la discuția Datorie banca
Buna seara.
Incercati sa MEDIATI conflictul iscat sa nu ajungeti la executare chiar daca nu aveti proprietati se poate face poprire printr-un executor judecatoresc poprire pe venituri dvs.
Executarea este achitata (taxe,onorariu,etc...)tot de catre dvs iar dobanda,penalitatea ,comisioanele conform contractului de credit curg pana la achitarea integrala a creditului.
Cu respect,Alexa...
Răspuns la discuția Fisa postului
Buna dimineata.
"sa duca la indeplinire toate sarcinile conform atributiilor din contractului individual de munca si colectiv (daca exista pe ramura)cat si regulamentului de ordine interioara ".Vorbele nu se pun la dosar......
Cu respect,Alexa...
Buna ziua.
Formulati cerere de legalizare la registratura ,platiti taxa judiciara de timbru,timbru judiciar si sa aveti hotararea judecatoreasca -sentinta.
Cu respect,Alexa...
Răspuns la discuția somatie de plata
Buna ziua.
Formulati cerere in anulare in termenul de 10 zile la instanta care a judecat fondul.Daca nu stiiti sa formulati cererea luati legatura cu un jurist.
Cu respect,Alexa...
Buna ziua.
La Executorul judecatoresc care face publicarea licitatiei de vanzare a imobilului.
Cu respect,Alexa...
Răspuns la discuția polita de asigurare
Buna seara.
Asigurarea imobilului se achita de catre dvs.in rate lunare sau trimestriale dar nu este obligatoriu sa o incheiati cu cine doreste banca.Ar trebui sa negociati cu ei o asigurare cu o societate care va ofera o valoare a politei de asigurare convenabila ca si valuare si va ofera si o acoperire de riscuri destul de mare.Bafta !
Cu respect,Alexa...