avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum pot dovedi prezenta la munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum pot dovedi prezenta la munca?

Buna ziua. As dori sa stiu cum pot dovedi prezenta mea la munca in conditiile in care pontajul il realizeaza supervizorul in stil vechi, pe o hartie, iar eu il semnez abia a doua saptamana pentru toata saptamana trecuta? In aceasta situatie e posibil ca acesta sa nu imi treaca toate zilele tocmai pentru a ma pune nemotivat oricand, neavand cu ce sa demonstrez ca am fost la munca. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
garetbora, utilizator
Cel mai recent răspuns: garetbora , utilizator 19:55, 8 Decembrie 2019
Fisa de pontaj zilnica sau condica de prezenta a angajatilor este obligatorie incepand cu 7 august 2017. Fisa de pontaj se poate intocmi cum relatati dvs.dupa condica de prezenta zilnica sau dupa un sistem video daca exista la unitatea unde lucrati.

Articolul 119 din Codul Muncii spune ca angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orei de incepere si a celei de sfarsit al programului de lucru.
Buna ziua, am avut interviul in parcarea unui supermarket, iar contractul de munca s-a semnat in parcarea firmei pentru care angajatorul meu presteaza servicii. Pontajul nu e la indemana noastra si nu stim cine si cum ne ponteaza.... prezenta nu se semneaza zilnic ci o data la o saptamana, iar supervizorul face ce vrea cu ea. Faptul ca face ce trebuie cu ea sau nu, el stie.

Tin sa va dau aceste detalii pentru ca am fost angajat la o firma de recrutare, ca si in cazul de fata, si m-am trimis acasa pentru ca imi suspenda contractul pentru cercetare disciplinara. Le-am cerut un act in acest sens cat si alte acte, dar am fost refuzat. Cateva zile mai tarziu aflu ca nu mi s-a suspendat contractul si ca ei doreau sa stau acasa tocmai pentru a ma pune absent nemotivat si a-mi desface contractul pe acest motiv.

Asadar cum as putea pleca zilnic de la locul de munca fara sa ma trezesc ca nu am fost la munca, desi a fost? Multumesc.
Colegi de munca, documente semnate in acele zile care sa va sustina ca ati fost prezent la munca,nu aveti /nu exista?
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exista la firma, nu la mine, iar la o solicitare, pot fi refuzat sa mi se ofere 'condica cu prezenta', cum am mai patit. Chiar mi-a spus managerul de resurse umane ca el nu imi da nimic, o sa imi suspende contractul si o sa ma sune cand trebuie sa vin pentru convocare, lucru pe care nu l-a facut, contractul a mers in continuare ca sa lipsesc nemotivat... . Cat despre colegii de munca, nu stiu cati se baga avand in vedere ca azi lucrez cu unii, maine cu alti, etc. eu fiind angajat printr-o firma care doar presteaza anumite servicii pentru acea companie...
Ultima modificare: Duminică, 8 Decembrie 2019
garetbora, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta- pontaj magnetic MarieCurie MarieCurie Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Angaratorul ponteaza angajatii dupa un sistem de de pontaj pe baza de cartela magnetica. Acest sistem da erori in ... (vezi toată discuția)
Absent nemotivat sau cum se poate proceda? eduardvl eduardvl Bună ziua, Având în vedere prevederile Codului Muncii, care stipulează că (singurul caz): salariatul poate fi trecut absent nemotivat la locul de muncă ... (vezi toată discuția)
Salut.o persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza ... antin antin Salut.O persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza condica de prezenta.Condica se ridica dimineata la ora 7.Acel coleg munceste ,este prezent ... (vezi toată discuția)