avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate Ionuț Cătălin2020

Activitate Ionuț Cătălin2020

Răspuns la discuția Negociere CCM
Nimeni nu ne spune nimic, doar că nu vedem ce criză e la nivel mondial, dar la noi treaba merge la fel chiar mai bine ca înainte, trage să facem producție

Cornel Vasile a scris:

Poate au terminat negocierile si nu au încheiat ccm... intrebati la cei care au luat parte la negocieri.

Răspuns la discuția Negociere CCM
Se pot continua? Dar când? Sindicatul nu mai zice nici de reluat, absolut nimic


Cornel Vasile a scris:

Se pot continua negocierile daca nu s-au finalizat si apoi incheiat ccm daca partile au ajuns la un acord comun in acest sens.

Discuție Negociere CCM
Bună seara, lucrez la o fabrică de renume, prin ianuarie anul acesta sindicatul s-a apucat de negocieri, urmând ca în martie să se termine, dar odată cu pandemia nu au mai zis nimic până în ziua de astăzi, se stabilise tot, urma doar să fie semnat contractul, dar nu au mai mișcat nimic Este normal? Cum se procedează?
Bună seara , de ce crește robor așa mult în această perioadă cu criza aceasta? Am înțeles că nu s-au mai făcut împrumuturi în această perioadă
Răspuns la discuția Contract de muncă
Mulțumesc frumos , o zi bună vă doresc!

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, sesizati ITM-ul.

Răspuns la discuția Contract de muncă
Problema este că nu este acordat niciun spor , nici măcar 10%

Cornel Vasile a scris:

Nu are cum sa se plătească dublu , decât dacă sporul acordat este de 100% ...

Răspuns la discuția Contract de muncă
Nu am zis salariu dublu , sâmbetele și duminicile să se plătească dublu , și nu avem niciun spor absolut nimic

Cornel Vasile a scris:

Este normal...nu exista niciun text de lege care sa prevada plata dubla a salariului.

1. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.


Art.137 C.mun.
(1)Repausul saptamanal este de 48 de ore consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).

2. Legislatia muncii nu prevede un cuantum minim sau maxim al sporului la salariu acordat pentru munca in zilele de repaus saptamanl , ci dispune ca acesta este stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

Astfel, sporul poate fi stabilit in suma fixa sau in cota procentuala.

Bună seara , am o nelămurire , lucrez într-o companie foarte mare având următorul program 6+2( 6 zile lucrez + 2 libere ) , prind și sâmbete și duminici la muncă dar nu se plătește dublu , este normal?
Discuție Custodie copil
Bună seara , am o problemă și din experiența dvs. vreau să știu ce șanse am . Încep prin a spune că în urmă cu aproximativ 1an jumate când am plecat de la concubin și am lăsat copilul , după o lună la insistențele lui m-am întors dar după o zi am decis să plec din nou , el fiind la servici am dus colilul la socrii spunându-le că i l-am adus să aibă grijă de el ei insistând să îl iau cu mine , eu am refuzat. După ceva timp concubinul mi-a spus că îmi aduce copilul iar eu am refuzat , că nu îmi trebuie pentru că plec în străinătate , lucru care l-am și făcut , până în prezent , cu excepția la 3-4 luni care am mai venit în țară. În tot acest timp l-am vizitat de maxim 8 ori , cu bani nu am ajutat decât de 3-4 ori sume infime gen 50-70 euro și un vaccin plătit de mine , dar când am părăsit domiciliul conjugal am continuat o lună să cheltui prenatalul pt mn iar pe urmă l-am întrerupt. Am insistat să ne împăcăm iar acum nu mai vrea concubinul , iar eu acum vreau să deschid proces să câștig custodia copilului. Precizez că eu am 22 ani , el 32 , eu stau la țară cu bunica și fratele , acum m-am angajat și eu , el are apartamentul lui , are părinții lângă el cu apartamentul lor , tatăl lui e pensionar , mama lui lucrează , ei l-au ajutat cu creșterea , concubinul lucrează de cel puțin 10 ani , are un servici stabil și destul de bine plătit , nu bea în exces , nu droguri , nu pierde nopțile. Ce șanse am să câștig custodia?
Discuție Taxă auto
Bună ziua , se mai poate recupera taxa auto? Dacă da , se merită? Aici mă refer dacă mă mai aleg cu ceva după? Știu că trebuie să se aleagă și avocatul cu ceva