avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Bună seara , am o problemă și din experiența dvs. vreau să știu ce șanse am . Încep prin a spune că în urmă cu aproximativ 1an jumate când am plecat de la concubin și am lăsat copilul , după o lună la insistențele lui m-am întors dar după o zi am decis să plec din nou , el fiind la servici am dus colilul la socrii spunându-le că i l-am adus să aibă grijă de el ei insistând să îl iau cu mine , eu am refuzat. După ceva timp concubinul mi-a spus că îmi aduce copilul iar eu am refuzat , că nu îmi trebuie pentru că plec în străinătate , lucru care l-am și făcut , până în prezent , cu excepția la 3-4 luni care am mai venit în țară. În tot acest timp l-am vizitat de maxim 8 ori , cu bani nu am ajutat decât de 3-4 ori sume infime gen 50-70 euro și un vaccin plătit de mine , dar când am părăsit domiciliul conjugal am continuat o lună să cheltui prenatalul pt mn iar pe urmă l-am întrerupt. Am insistat să ne împăcăm iar acum nu mai vrea concubinul , iar eu acum vreau să deschid proces să câștig custodia copilului. Precizez că eu am 22 ani , el 32 , eu stau la țară cu bunica și fratele , acum m-am angajat și eu , el are apartamentul lui , are părinții lângă el cu apartamentul lor , tatăl lui e pensionar , mama lui lucrează , ei l-au ajutat cu creșterea , concubinul lucrează de cel puțin 10 ani , are un servici stabil și destul de bine plătit , nu bea în exces , nu droguri , nu pierde nopțile. Ce șanse am să câștig custodia?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:16, 18 Noiembrie 2019
Dvs sunteti concubinul si scrieti in numele mamei ?
ca tata aveti sanse sa pastrati copilul, ati dovedit ca ati putut avea grija de copil in perioada asta. Instanta se va pronunta si dupa ce o asculta cu adevarat pe mama, poate inclina balanta in favoarea ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie tata mirellac mirellac Buna ziua! Fratele meu tocmai a inceput lupta pentru custodia fetitei lui. Situatia este urmatoarea: Locuia impreuna cu concubina,cu fetita lor in varsta de ... (vezi toată discuția)
Bună seara!În cu aproximativ 4 ani de zile,fosta soție a părăsit domiciul ... Liviu174 Liviu174 Bună seara!În cu aproximativ,fosta soție a părăsit domiciul conjugal si băiatul meu a rămas în grija si întreținerea mea,în 7 martie împlinește 9 ... (vezi toată discuția)
Incredintare copil Cristina Paula Cristina Paula Se poate incredinta copilul unui fost detinut,inchis pt talharie ce a si recidivat intre timp insa fara privare de libertate, a fost ani buni dependent de ... (vezi toată discuția)