avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate electrounivers

Activitate electrounivers

Este sau nu obligatorie obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie pentru spatiu comercial al unui SRL. cu activitate de magazin electrocasnice desfasurata in imobilul cu destinatie de spatiu comercial de la construire, aflat in oras, spatiul si terenul este proprietatea societatii, functionam in spatiu din anul 2001, avand acordul initial al primariei pentru desfasurarea activitatii , am depus cererea de autorizare si achitat la acea vreme taxa autorizatie dar aceasta nu a mai fost acordata pe motiv ca legislatia este neclara si nu mai este necesara. Am certificatul de inregistrare cu avizele de la biroul unic. In urma unui control de la OPC. a fost solicitata autorizatia de la primarie pentru spatiu ( mentionez ca spatiul este autorizat de biroul unic , anexa la certificatul de inregistrare, autorizat psi, autorizat sanitar, autorizat mediu, autorizat ITM , este afisat certificatul de inregistrare cu anexa in loc vizibil).
Cer ajutorul celor in masura sa ma lamureasca ce se intampla cu aceasta autorizatie de la primarie, cand este obligatorie, cand se cere si cand nu, nu mai inteleg nimic din legislatia actuala, nu am gasit un raspuns concret in cazul meu. Care este legislatia in vigoare ?
Discuție fila CEC
Am primit o fila cec reprezentind cv. factura marfa, clientul m-a rugat sa nu introduc la plata in banca fila cec intrucat nu are disponibil in cont, am amanat depunerea cec-ului timp de o luna, cec-ul primit mai este valabil , doresc sa il depun la banca. Care este perioada de valabilitate a cec-ului ?
va multumesc
Doresc sa primesc raspuns la urmatoarea problema referitoare la relatiile de munca : Va rog sa ma lamuriti intr-o problema aparuta in relatiile de munca cu angajatul care a depus o cerere de demisie cu preaviz de 15 zile, dar a doua zi a anuntat unitatea ca nu mai vine la serviciu, intrucat s-a angajat la alta unitate. Intrucat din partea noastra a fost respectat contractul individual de munca, in acest caz a fost incalcat Codul muncii si contractul individual de munca de catre angajat, care prin neprezentarea la serviciu in timpul preavizului a creat blocarea activitatii de distributie marfa, acesta fiind angajat ca distribuitor marfuri cu auto, unitatea neavind cunostiinta de intentia lui de incetare a raporturilor de munca nu a cautat inlocuitor. Va rog sa ma informati care este procedura legala conform codului muncii si cum pot fi recuperate de la angajat pierderile suferite de noi prin neefectuarea de catre angajat a perioadei de preaviz. Contractul de munca nu a fost desfacut intrucat nu a trecut termenul de preaviz de 15 zile. Ce facem in acest caz ? Perioada de preaviz este obligatorie numai pentru angajator ?? Cum raspunde angajatul in acest caz?

Doresc ca informatiile solicitate sa-mi fie furnizate in format electronic, la urmatoarea adresa de e-mail: electrounivers@artelecom.net

Va multumesc ,

Rot Mircea
Director general - manager ELECTROUNIVERS s.r.l.
SIMERIA, p-ta Unirii, bl.6, HD 335900 ROMANIA
electrounivers@artelecom.net
www.electrounivers-simeria.go.ro tel:
fax:
mobile: +40 254 262250
+40 254 262250
0744507642

Signature powered by Plaxo Want a signature like this?