avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizatia de functionare de la primarie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizatia de functionare de la primarie

Este sau nu obligatorie obtinerea autorizatiei de functionare de la primarie pentru spatiu comercial al unui SRL. cu activitate de magazin electrocasnice desfasurata in imobilul cu destinatie de spatiu comercial de la construire, aflat in oras, spatiul si terenul este proprietatea societatii, functionam in spatiu din anul 2001, avand acordul initial al primariei pentru desfasurarea activitatii , am depus cererea de autorizare si achitat la acea vreme taxa autorizatie dar aceasta nu a mai fost acordata pe motiv ca legislatia este neclara si nu mai este necesara. Am certificatul de inregistrare cu avizele de la biroul unic. In urma unui control de la OPC. a fost solicitata autorizatia de la primarie pentru spatiu ( mentionez ca spatiul este autorizat de biroul unic , anexa la certificatul de inregistrare, autorizat psi, autorizat sanitar, autorizat mediu, autorizat ITM , este afisat certificatul de inregistrare cu anexa in loc vizibil).
Cer ajutorul celor in masura sa ma lamureasca ce se intampla cu aceasta autorizatie de la primarie, cand este obligatorie, cand se cere si cand nu, nu mai inteleg nimic din legislatia actuala, nu am gasit un raspuns concret in cazul meu. Care este legislatia in vigoare ?
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2006
electrounivers, utilizator
Cel mai recent răspuns: mcn , utilizator 16:44, 15 Septembrie 2006
pentru anumite activitati este necesara autorizarea Primariei

chiar daca nu va autorizeaza Primaria, in functie de activitate, tot aveti nevoie de unele acte de la ei

p.s. depinde de sectorul in care aveti punctul de lucru
Dar daca punctul de lucru (aflat pe proprietatea privata a societatii in cauza) nu mai este autorizat de primarie sa-si desfasoare activitatea pe care o presteaza, poate deveni doar depozit al firmei respective? Depozit de diverse , fara activitate de comert. Doar pazit de personal angajat. Se poate? Poate primaria sa amendeze firma pentru ceva? Trebuie obtinut ceva de undeva?
Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinilor kbi kbi Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o clarificare in cazul obtinerii autorizatiei de la Primarie. Daca o societate are punctul de lucru la parterul comercial al ... (vezi toată discuția)
Avize autorizatii necesare depozit en-gros, londoncosmetics londoncosmetics BUNA ZIUA Firma SRL cu activitate principala 4645 \" Comert cu ridicata a produselor cosmetice si de parfumerie \", am trecut pe actul constitutiv si ... (vezi toată discuția)
Obtinere autorizatie de functionare primaria sector 4 altceva2005 altceva2005 Cine ma poate ajuta in vederea obtinerii autorizatiei de functionare pt un spatiu comercial-primaria sector 4 (vezi toată discuția)