avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate Remus110

Activitate Remus110

Buna ziua. Am decis sa intreb aici deoarece este de departe cea mai corecta sursa de informatie. Eu si fratele meu am dori sa facem succesiunea doar ca este destul de coudata situatia si am dori sa stim un cost informativ deoarece exact clar nu cred se poate dar macar sa stim pe la cat sa ne asteptam.
Locuinta este in contract pe strabunici (mai exact strabunica deoarece este singura care apare in contract). Ei au avut un singur fiu (bunicul meu) decedat. Bunicul si bunica (care traieste) au avut un singur fiu (tata) care este de asemnea decedat. Succesiunea vrem sa o facem pe mine si fratele meu. Bunica nu are nici o problema si nu stiu cum se face dar cedeaza ... etc spre noi partea ei. In alta ordine de idei din ce am inteles vorbind cu diferite persoane conteaza si valoarea imobilului dar se pune intrebarea cine decide acea valoare ?

Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Răspuns la discuția Problema la locul de munca.
Multumesc pentru raspuns. Ceva este foarte ciudat in situatia asta. A sunat astazi la sediul firmei sa se ceara sa vina in tara sa isi rezolve aceasta situatie si i s-a spus sa stea linistit acolo deocamdata pt ca cel mai probabil este o incurcatura, lucru cu care eu clar nu sunt de acord, si a mai aflat ca in total sunt dati in judecata 10 persoane din care unele corect nu mai lucreaza acolo. Incurcatura incurcatura dar el a fost dat in judecata. Pentru perioada cat a stat acasa pt ca nici acolo nu e suta la suta corect deoarece se spune ca a stat acasa 4 saptamani dar in realitate au fost doar doua pt ca doua avea dreptul a fost penalizat cu 1800 lei bani care i-au fost retinuti din salariu
Si mai ciudat pentru mine este ca in acel dosar are o nota de cercetare disciplinara la care chipurile nu s-a prezentat. Pai din ce stiu eu notificarea de cercetare disciplinara trebuie inmanata omului sa stie ca este cercetat disciplinar.
Nestiind ce sa fac am verificat pe site-ul CNAS sa vad statutul. Este asigurat conform CNAS fapt ce dupa mine confirma ca cineva ii plateste contributiile. Acum nici nu stiu ce sa ii recomand. Sa isi ia avocat ? Ce hartii poate face rost independente de firma sa dovedeasca ce spune el ? Eu personal i-am recomandat sa ceara un extras de cont. Ar mai putea fi ceva ?
Multumesc.
Răspuns la discuția Problema la locul de munca.
Nu a primit nici o decizie de incetare. Asta m-a dat peste cap si pe mine. Nu a semnat nici un contract nou. El fiind mai tot timpul plecat nu ajunge prea des pe la firma (este doua luni plecat cu doua saptamani acasa.), dar ultima data cande a fost (acum doua luni si ceva cred) a fost si primit de pe la magazie bocanci, vesta, ce le mai trebuie pe acolo.
Are contract pe 3 ani cu o clauza de 24000 lei. si mai are un an.
In acest moment este la serviciu pt aceeasi societate. A sunat la firma nimeni nu este capabil sa ii dea un raspuns clar si concis.
Buna ziua
O situatie ciudata pentru mine s-a intamplat zilele astea fratelui meu.
Ne-am trezit cu o adresa de la tribunal cum ca firma unde lucreaza il da in judecata. Studiind documentul am descoperit ca a fost dat afara pt ca nu s-a prezentat la munca o perio0ada de x zile (lucru total adevarat si de necontestat) si avand clauza contractuala este dat in judecata. Ok pana aici este adevarat DAR cand eu am aflat ca nu s-a prezentat la munca l-am pus sa sune sa isi rezolve problemele. A sunat de fata cu mine si-a cerut scuze etc etc, i s-a spus sa stea acasa cateva zile ca va fi sunat, lucru care s-a si intamplat si a fost trimis pe un contract nou in Spania de catre aceeasi firma. Acest lucru s-a intamplat acum aproximativ 9 luni. In acest moment este la serviciu in Spania trimis de firma, nu a mai avut probleme si salariul i-a venit normal. Stau si ma intreb daca nu mai lucreaza la ei cum a fost platit ?
Cam ce ar trebui facut in aceasta situatie ?
Multumesc mult si anticipat pentru timpul acordat.