avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cost estimativ succesiune mai multe generatii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cost estimativ succesiune mai multe generatii.

Buna ziua. Am decis sa intreb aici deoarece este de departe cea mai corecta sursa de informatie. Eu si fratele meu am dori sa facem succesiunea doar ca este destul de coudata situatia si am dori sa stim un cost informativ deoarece exact clar nu cred se poate dar macar sa stim pe la cat sa ne asteptam.
Locuinta este in contract pe strabunici (mai exact strabunica deoarece este singura care apare in contract). Ei au avut un singur fiu (bunicul meu) decedat. Bunicul si bunica (care traieste) au avut un singur fiu (tata) care este de asemnea decedat. Succesiunea vrem sa o facem pe mine si fratele meu. Bunica nu are nici o problema si nu stiu cum se face dar cedeaza ... etc spre noi partea ei. In alta ordine de idei din ce am inteles vorbind cu diferite persoane conteaza si valoarea imobilului dar se pune intrebarea cine decide acea valoare ?

Multumesc anticipat pentru timpul acordat.
Mergeti la notar.
Notarul este în măsură să vă spună costuri,să evalueze bunurile ce compun masă succesorala,să vă spună de ce acte aveti nevoie etc.Daca nu va intelegeti atunci se pune problema instanței,a dezbaterii succesiunii,a partenerii bunurilor și atunci este indicat sa discutați cu un av.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune oana11 oana11 buna ziua am si eu o intrebare. strabunicul meu a decedat in urma cu multi ani si bunicul nu a facut actele de succesiune.bunicul nu mai are frati,bunica mea ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Iosua Iosua Tata si matusa mea imi pot ceda partea de teren la un notar contra unei sume de bani? Terenul si casa este pe numele strabunicului meu. (vezi toată discuția)
Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)