Buna ziua
O situatie ciudata pentru mine s-a intamplat zilele astea fratelui meu.
Ne-am trezit cu o adresa de la tribunal cum ca firma unde lucreaza il da in judecata. Studiind documentul am descoperit ca a fost dat afara pt ca nu s-a prezentat la munca o perio0ada de x zile (lucru total adevarat si de necontestat) si avand clauza contractuala este dat in judecata. Ok pana aici este adevarat DAR cand eu am aflat ca nu s-a prezentat la munca l-am pus sa sune sa isi rezolve problemele. A sunat de fata cu mine si-a cerut scuze etc etc, i s-a spus sa stea acasa cateva zile ca va fi sunat, lucru care s-a si intamplat si a fost trimis pe un contract nou in Spania de catre aceeasi firma. Acest lucru s-a intamplat acum aproximativ 9 luni. In acest moment este la serviciu in Spania trimis de firma, nu a mai avut probleme si salariul i-a venit normal. Stau si ma intreb daca nu mai lucreaza la ei cum a fost platit ?
Cam ce ar trebui facut in aceasta situatie ?
Multumesc mult si anticipat pentru timpul acordat.
Nu a primit nici o decizie de incetare. Asta m-a dat peste cap si pe mine. Nu a semnat nici un contract nou. El fiind mai tot timpul plecat nu ajunge prea des pe la firma (este doua luni plecat cu doua saptamani acasa.), dar ultima data cande a fost (acum doua luni si ceva cred) a fost si primit de pe la magazie bocanci, vesta, ce le mai trebuie pe acolo.
Are contract pe 3 ani cu o clauza de 24000 lei. si mai are un an.
In acest moment este la serviciu pt aceeasi societate. A sunat la firma nimeni nu este capabil sa ii dea un raspuns clar si concis.
Multumesc pentru raspuns. Ceva este foarte ciudat in situatia asta. A sunat astazi la sediul firmei sa se ceara sa vina in tara sa isi rezolve aceasta situatie si i s-a spus sa stea linistit acolo deocamdata pt ca cel mai probabil este o incurcatura, lucru cu care eu clar nu sunt de acord, si a mai aflat ca in total sunt dati in judecata 10 persoane din care unele corect nu mai lucreaza acolo. Incurcatura incurcatura dar el a fost dat in judecata. Pentru perioada cat a stat acasa pt ca nici acolo nu e suta la suta corect deoarece se spune ca a stat acasa 4 saptamani dar in realitate au fost doar doua pt ca doua avea dreptul a fost penalizat cu 1800 lei bani care i-au fost retinuti din salariu
Si mai ciudat pentru mine este ca in acel dosar are o nota de cercetare disciplinara la care chipurile nu s-a prezentat. Pai din ce stiu eu notificarea de cercetare disciplinara trebuie inmanata omului sa stie ca este cercetat disciplinar.
Nestiind ce sa fac am verificat pe site-ul CNAS sa vad statutul. Este asigurat conform CNAS fapt ce dupa mine confirma ca cineva ii plateste contributiile. Acum nici nu stiu ce sa ii recomand. Sa isi ia avocat ? Ce hartii poate face rost independente de firma sa dovedeasca ce spune el ? Eu personal i-am recomandat sa ceara un extras de cont. Ar mai putea fi ceva ?
Multumesc.
Concediere
kappaaa
Buna seara. Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Prietena mea cea mai buna a fost sunata de la firma la care lucreaza ca de maine nu va mai lucra, fara nici ... (vezi toată discuția)
Suspendare provident
simoniq
Buna ziua , am o prietena care lucreaza ca agent la provident si intr una din saptaminile trecute fiind la o clienta acasa cu care se vb in prealabil la tel ... (vezi toată discuția)