In actul de achizitie ce este consemnat?
Schimbarea destinatiei unui spatiu din imobil de locuit in comun,implica parcurgerea unei proceduri speciale,concret prevazute de disp L nr 196/2018
Procedura obliga obtinetrea acordului notarial al tuturor proprietarilor din imobil care sa cedeze cota parte comuna ce le revine
Eu doar va expun ce mi s a comunicat si mie, din cauza aceasta caut ajutor aici!
raluk0207 a scris:
Dupa tot ce v-am scris mai sus, dvs ati inteles ca o donatie e periculoasa....
Dupa tot ce v-am scris mai sus, dvs ati inteles ca o donatie e periculoasa....
Ati inteles totul gresit in legatura cu donatia.
1. Donatiile sunt irevocabile. Ai donat, pa la revedere. Prin exceptie o donatie poate fi revocata pentru ingratitudine, in cazuri expres prevazute de lege: atentat la viata donatorului, injurii grave, refuzul de alimente, ceea ce nu e cazul aici
2. O puteti vinde perfect legal.
Contractul de donatie este translativ de proprietate si este la fel "de act" precum vanzarea.
Diferenta consta ca la vanzare se plateste pretul, la donatie o primiti cadou.
3. Reductiunea donatiei (sau "atacatu;" in termeni populari) nu poate fi solicitata decat de parinti, copii si sot, dar numai dupa decesul donatorului si in termen de 3 ani.
Celelalte neamuri nu au nicio calitate.
Nu stiu de unde ati primit informatiile si ce informatii....
Nu ati avea de plata impozit pt ca suma , chiar si de 90 mii euro nu depaseste pragul de 450 mii lei sub care nu se plateste impozit pe tranzactie.
Onorariul insa il platiti la valoarea de grila.
Preţul trebuie să fie, în general, în proporţie cu valoarea lucrului vândut. Părţile sunt însă libere să determine valoarea bunului şi deci preţul lui, care poate fi superior sau inferior valorii bunului ce formează obiectul vânzării.[Judecătoria Sinaia, Sentința civilă nr. 1029/2014, portal.just.ro]
Nu ati ales varianta cea mai buna in momentul la care ati cumparat, dar asta e.
Mergeti intai si discutati cu notarul, apoi mergeti si la un avocat, poate gasiti impreuna o varianta mai buna, poate ar fi o idee un contract de dare in plata, iar 25 000 aia pe care sunteti dispus sa ii platiti, sa reprezinte diferenta dintre valoarea imobilului si datorie.
Mai exista varianta sa incercati un proces pt simulare prin interpunere de persoane, asta in cazul in care nu ati fi dispus sa mai dati aia 25000.
[ link extern ]
Faceti, oameni buni, acte pe situatia reala de fapt... Faceti acum actul, nesimulat, fara instanta, direct la notar. E o tranzactie intre doua persoane. Folositi pentru dosarul actului juridic acte de la baza cumpararii pe numele prietenei si mergeti la o redactare la un avocat.
Totusi, vazand ca prietena nu a platit parte din imobil, exact de ce primeste ea 25000 de euro azi?
Luati actele de la baza vanzarii anterioare si mergeti sa gasiti o solutie cu actele la dv.