avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Activitate marinela2828

Activitate marinela2828

Am dezbătut succesiunea dar nu pentru toată masa succesorala. Nu știu cum trebuie sa procedez pentru titlurile de plata de la anrp, tatăl meu a încasat doar 2 transe și mai sunt încă trei de primit. Nu dețin acte de la tatăl meu în original.


raluk0207 a scris:

Trebuie sa dezbateti succesiunea după tată.

Am și eu o întrebare dacă nu va supărați... tatăl meu împreună cu sora lui au moștenit despăgubiri anrp în puncte de la părinții lor. Am primit fiecare pe numele lor prima și a doua transa de despăgubiri, apoi tatăl meu a decedat. Ce trebuie sa fac eu și fratele meu (mostenitori) pentru a întra mai departe în drepturi .
Am nevoie de o îndrumare juridica legat de vânzarea unui teren agricol extravilan și de un contract de arenda.
Tatăl meu a încheiat în aprilie 2022 un contract de arenda pe trei ani, cu posibilitatea rezilierii acestuia prin notificare dar cu cel puțin un an înainte de expirarea contractului, acesta putandu-se prelungi de catre arendas cu încă trei ani în lipsa acestei notificări. Anul următor, în martie 2023 tatăl meu decedează, în decembrie 2023 se face succesiunea și se obține certificatul de mostenitor, și deja se discutate cu arendasul ca dorim vanzarea terenului , acesta dorind sa-l cumpere. La 1 martie se depune afișarea ofertei de vanzare la primarie, preremptorul de grad 3 (arendasul) este singurul care depune acceptarea ofertei, se finalizează dosarul cu toate avizele favorabile vânzării către acest preremptor, însă acesta tot amana perfectarea vânzării, cred eu ca de fapt nici nu a avut intenția de a cumpăra ci doar de a ma tine încurcat sa nu-l pot vinde.
Ideea este ca în aprilie 2024, cu un an înainte de expirarea contractului de arenda când puteam sa reziliez contractul semnat cu tatăl meu decedat eram în perioada când se desfășura procedura de punere în vânzare a terenului, acum sunt în situația de a nu mai putea notifica rezilierea cu cel puțin un an mai înainte, nici de cumpărat nu-l cumpara... CE SA FAC?
Cum pot sa fac sa desființez acest contract de arenda ca să pot " scapa" de acest preremptor care nu are de fapt intenția de a cumpăra și doar sa ma tina legata cu acest contract de arenda? Vreau sa vând terenul ori altei categorii de preremtori sau vânzare libera.
Bună ziua! Și eu sunt în situația în care preremtorul a acceptat oferta dar se pare ca nu dorește finalizarea vânzării. De fapt i-am făcut sa zic asa un favor prin trecerea acestuia ca și preremptor, contractul de arenda a fost cândva semnat de tatăl meu care e decedat, în calitate de mostenitor eu nu am semnat nici o prelungire de contract cu arendasul. Întrebarea mea este: dacă îl notific totuși ca reziliez contractul de arenda, la următoarea afișare de oferta scap de el și poate reușesc sa-l vând la liber? Acum ma aflu în perioada de 6 luni când avizele ii sunt favorabile și încă valabile.