avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Activitate Cameliutzza19

Activitate Cameliutzza19

În sensul prezentei legi, prin deținător de animale se înțelege proprietarul, persoana care deține cu orice titlu valabil, precum și orice persoană fizică sau juridică în îngrijirea căreia se află animalul.


Deci daca o persoana ingrijeste (prin hrainire, chiar temporare) caini vagabonti pe langa casa sa, devine automator detinatorul , proprietarul respectivelor animale?1
Atacul canin e penal. Si nu trebuie sa fie doar proprietarul ce si detinatorul temporar. In DEX nu gasiti ce inseamna "detinator" in acest caz, deci va decide politia ce inseamna "detinator"

Nu se considera ca "adoptezi" un caine boschetar daca-i dai de mancare pe o perioada de saptamani/luni/zile, iar el vine dupa tine prin localitate? si se mai si culca pe terenu tau sau prin apropriere?
In concluzie, un tip "mare iubitor" de caini poate da de mancare patrupedelor, ele sa-l insoteasca, si daca musca un copil e nevinovat acei vagabonti sunt in grija primariei? ii poate culca si langa casa lui (ca el e prea lenes sa se delimiteze prin garduri, conteaza doar cate etaje are casa) si daca ies in drum, musca totul e ok ...ca el doar hraneste caini vagabonti care nu sunt al lui!?
Te rog sa-mi explici de ce nu e raspunzator? El a ingrijit un caine maidanez, ii lasa de mancare,etc. ? este sub ingrijirea lui acel caine.
Un vecin tamp, care si-a inceput vila insa nu mai are bani nici s-o termine nici de gard, tot hranea un caine vagabond. Acel caine s-a improprietarit pe respectiva zona. Fuge dupa copii , latra, ataca alti caini/pisici. , face galagie, se pis.... oriunde vrea el. Poate proprietarul de facto (nu si de jure) sa raspunda pt el ? Tot zice ca nu e cainele lui si ca ii da doar din mila mancare. Cainele ieri a muscat pe sora mea, destul de adanc/grav.

Nu de alta dar asa pot si eu sa-mi iau un caine si sa-l tzin nevaccinat, si fara lesa pe motiv ca nu e al meu, ca nu am acte pe el.