avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am ripostat la loviri și alte violențe, atât fizice ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am ripostat la loviri și alte violențe, atât fizice cât și verbale, ale concubinului asupra mamei mele. Ce pot face dacă el depune plângere împotriva mea?

Bună ziua, in urma unei altercații in familie, concubinul mamei a strans-o pe mama de gat și a izbit-o de biblioteca. După ce s-a depus plângere la circa de politie, ne-am întors acasă mai puțin concubinul care a venit mai târziu, foarte beat și a provocat din nou scandal. In momentul in care a vrut să mă lovească m-am ferit și am ripostat. Apoi am fost alergat prin casa cu un cuțit, motiv pentru care am chemat și poliția. Situația a escaladat foarte mult cu multe violente ale lui asupra mamei in special, fizice și verbale. Știu că nu a fost corectă reacția mea dar consider că nu trebuie sa fiu calcat în picioare pentru a mă putea apăra. Ce pot sa fac in cazul in care el depune plângere împotriva mea, mama fiind singurul martor. Ei i-am fost frica sa facă ordin de restricție fiindcă persoana in cauza a mai rupt ușa de la intrare in trecut .Menționezz că am depus și eu o plângere pentru amenințare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 11:23, 15 Aprilie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu mama dvs si solicitati ordin de protectie, asta este solutia.
In cazuri din'acestea e bine sa nu te bagi, pentru ca tu vei pica la mijloc. Ai sa vezi ca ei se impaca si tu vei primi reprosuri si din cealalta parte, adica dela maica'ta. Viata e mai complicata si nu am timp acum sa-ti explic aceste resorturi. Cu timpul ai sa le intelegi. Stai linistit, nu o sa depuna nicio plangere !. E bine totusi ca l-ai mai temperat. Pe viitor, nu o sa mai faca asa, stiind ca va exista contrareactie !
Ultima modificare: Duminică, 14 Aprilie 2019
viorel55, utilizator
Viorele, e vorba de ma-sa. Cum naiba sa nu se bage pt. ma-asa?!
Draga mea, ceva de genul acesta am patit si eu ! Stiu ca pare ciudat, dar exact asa s-a intamplat. Sa sti ca dupa o anumita varsta, femeile urasc singuratatea si fac multe, multe compromisuri pentru a avea pe cineva langa ele. Ca acel cineva nu e chiar un bibelou, este clar, pentru ca daca ar fi bibelou n-ar fi un barbat liber. Copii se fac mari si de regula pleaca la casa lor. Ea, mama ramane singura. Repet, sunt mecanisme pe care trebuie sa le traiesti ca sa le intelegi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala violare de domiciliu sava267 sava267 Buna ziua. Am intrat intr-o situatie care imi cam da fiori ori de cate ori ma gandesc la ea. Am 21 de ani, nu am avut niciodata probleme cu politia. Saptamana ... (vezi toată discuția)
Abuz fizic intre concubini orsolya orsolya Buna ziua, As vrea sa va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema pe care o are mama mea cu persoana cu care traieste in concubinaj. Am aflat astazi de ... (vezi toată discuția)
Tata si sot violent oldmusic90s oldmusic90s Buna, am 18 ani impliniti recent si am probleme vechi de violenta si neintelegeri in familie. Mama mea este casatorita de 19 ani si pe cand era insarcinata ... (vezi toată discuția)