avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Activitate Andrei Cob

Activitate Andrei Cob

Buna ziua doamna Drian,
Era o întrebare capcana...( cei care au vizualizat au sesizat cu siguranța).
Întrebarea arzătoare este : cum este posibil? Cineva s-a gândit la interesul familiei? Când ești singur poți face alegerea care îți convine, dar când ai familie și copii, nu este “un pic” nedrept sa primeze interesul personal?
Deci, dacă are cineva o explicație logica, cu tot respectul, va rog sa ma lămuriti și pe mine.
Fac o paranteza și subliniez clauza de întreținere între cele doua părți și ma întreb și întreb pe cei avizați: dar cu ceilalți cum rămâne? Sunt obligați sa accepte? După cum reiese nu prea au încotro. Adică dacă donatorul are nevoie pentru tot restul vieți de întreținere, restul familiei trebuie sa accepte căci nu au de ales ( dacă vor sa rămână in familie bineînțeles )
Mulțumesc anticipat.
Este posibil ca cineva sa doneze doar unuia dintre soti o casa si sa specifice o clauza de intretinere cu pastrarea dreptului de uzufruct chiar si in cazul in care celalat sot nu este de acord? (cu mentiunea ca locuiesc toti in acel imobil, dar s-a trecut peste vointa sotului si au incheiat contractul fara sa mentioneze undeva "ca exista si el in carti")
Nu sunt supărat, ba dimpotrivă mulțumesc tuturor celor care au răspuns.
Cred ca subiectul poate fi închis
Raspuns Doamnei Gradinaru:
Nu-i vorba de asumarea unor decizii greșite, ci juste...Nu mi-am imaginat ca este o problemă complexa cu mai multe soluții.
Știu, din experiența, cum se face dreptate atunci când se apelează la instituțiile menite sa stabilească drepturile și responsabilitățile civile și penale.
Nu m-aștept ca cineva sa-mi dea o soluție aici și acum, subiectul inițiat a fost o încercare de a afla pe ce tărâm se afla cel pus intr-o astfel de situație.
Mulțumesc tuturor care si-au dedicat o parte din timpul lor pentru a raspunde unei situații des întâlnite.
Vin și eu cu o completare:
Și dacă pur și simplu donează toți banii agonisiți tocmai pentru ca nu vrea ca persoana pe care o considera jumătatea sa și care l-a trădat, să profite?
Sau și mai hazliu: sa-i joace la loterie.
Ar mai fi și alte căi mai mult sau mai puțin ortodoxe, depinde de imaginația fiecăruia.
Alte păreri sau idei?
P.S. Nu vreau sa abuzez, dar vreau sa știu daca exista un articol de lege care face trimitere la aceasta situație și dacă da, care este acela.
Mulțumesc
Unul din soți a economisit din veniturile salariale o suma foarte mare de bani.
Întrebare:
La separarea cuplului, trebuie sa partajeze acele economii?
Mulțumesc.
Bunurile dobândite împreuna se împart la divorț, dar cum rămâne cu banii câștigati din salariul unuia dintre soți?