Este posibil ca cineva sa doneze doar unuia dintre soti o casa si sa specifice o clauza de intretinere cu pastrarea dreptului de uzufruct chiar si in cazul in care celalat sot nu este de acord? (cu mentiunea ca locuiesc toti in acel imobil, dar s-a trecut peste vointa sotului si au incheiat contractul fara sa mentioneze undeva "ca exista si el in carti")
Buna ziua doamna Drian,
Era o întrebare capcana...( cei care au vizualizat au sesizat cu siguranța).
Întrebarea arzătoare este : cum este posibil? Cineva s-a gândit la interesul familiei? Când ești singur poți face alegerea care îți convine, dar când ai familie și copii, nu este “un pic” nedrept sa primeze interesul personal?
Deci, dacă are cineva o explicație logica, cu tot respectul, va rog sa ma lămuriti și pe mine.
Fac o paranteza și subliniez clauza de întreținere între cele doua părți și ma întreb și întreb pe cei avizați: dar cu ceilalți cum rămâne? Sunt obligați sa accepte? După cum reiese nu prea au încotro. Adică dacă donatorul are nevoie pentru tot restul vieți de întreținere, restul familiei trebuie sa accepte căci nu au de ales ( dacă vor sa rămână in familie bineînțeles )
Mulțumesc anticipat.
Bună seara,
nu reusesc sa vad o astfel de donatie ca pe un interes personal care ar prima in defavoarea familiei.
interesul acesteia nu este afectat, ba chiar, daca vreti, poate fi un avantaj , de exemplu, in situatia in care bunul va ajunge, intr-un final, in masa succesorala.
Clauza de intretinere revine, in intregime, donatarului; restul familiei nu este obligat sa presteze intretinere, astfel ca nu "trebuie sa accepte nimic".
Donatie
fefe48
buna seara.daca parintele unic doneaza unicului copil un imobil poate contesta cineva din familie acest act? actul de donatie se intocmeste si se elibereaza de ... (vezi toată discuția)