avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Activitate Albertobu

Activitate Albertobu

Va salut! As vrea sa stiu, in cazul in care mi-a murit unul din parinti acum doua luni, celalalt parinte fiind in viata, iar eu as vrea sa divortez de sotie, trebuie sa-i cedez o parte din mostenirea mea de la parintele defunct? Mentionez ca sotia mea locuieste impreuna cu copilul nostru in alta tara, eu locuind in Romania. Va multumesc!
Pai legea spune, destul de clar, zic eu: ,,luminile de intalnire SAU luminile de circulatie diurna"". Deci sau, sau. Eu o sa ajung la RAR sa intreb daca, in cazul in care masina nu are luminile montate din fabrica ci sunt montate dupa, le pot tine sau le pot scoate si pune pe perete in casa, dar si acolo pot da peste oricine care interpreteaza cum vrea sau cum stie el legea (probabil). Atata timp cat nu as putea dovedi ca am dreptate eu sau are el, fiecare poate crede ca opinia lui e cea corecta. Mod in care as putea lua o amenda, pentru ca parerea mea conteaza mai putin in raport cu parerea RAR-ului atunci cand e vorba de masini si circulatie...
Nu e BMW, este un Chevrolet. Am gasit cateva siteuri cu VIN decoder pentru el, dar sunt informatii strict mecanice si de aspect. Nimic despre partea electrica. O sa mai caut. Sau eventual mai fac un drum la RAR sa ma luminez. Daca s-o putea.
Am cautat acum si am gasit in manualul masinii mele functia DRL, dar nu gasesc nicaieri o poza cu locul unde ar fi montate becurile O sa caut senzorul pe unde am vazut ca ar veni montat pe masina, poate-l gasesc la locul lui si ma calmez. Am gasit mai multe poze pe net cu lumini montate exact ca la mine, dar cine stie daca-s de fabrica sau de ,,meserias". Probabil ca o sa circul cu manualul dupa mine, si daca sunt oprit arat si eu ca ,,uite nene, am functia in carte deci trebuie sa am si luminile pe undeva pe masina, nu? Si ale mele-s acolo"... Glumesc, pe de-o parte, dar pe de alta parte cred ca e singura solutie...
Bun, am inteles. Multumesc pentru raspuns. De fapt, ar putea fi montate de fabrica oriunde, atata timp cat sunt omologate de producator Dar, daca sunt montate personal, mai sunt ele legale? Asta m-ar interesa. Pentru ca n-as vrea sa ma trezesc ca ma lasa fara talon din cauza unor leduri despre care eu nu stiu cine le-a montat, fabrica sau fostul proprietar. In carte nu-s trecute, oricum. Dar nici reprezentantii RAR nu mi-au spus nimic, nici cand au facut verificarea masinii, cu omologare butelie gaz si restul, pentru carte, si nici la modificarea cartii cu dimensiunile rotilor. Dar asta nu inseamna ca la o eventuala oprire pe undeva nu imi pot spune ca ma lasa fara talon pentru DLR.
Va salut! Am cumparat de afara o masina cu DLR (lumini led) in locul proiectoarelor. Nu stiu si nu cred ca sunt montate de fabrica, ci mai degraba zic ca ar fi puse de fostul proprietar. Se aprind cand pun contactul, nu am nici un buton de control la ele, sunt separat de orice alta faza sau bec. Am ajuns la RAR de doua ori. O data pentru cartea masinii (RAR Grivita) si inca o data pentru modificare in carte dimensiuni roti (RAR Voluntari). Nu m-a dus capul sa intreb pe acolo, dar nici nu mi-a zis nimeni nimic de ele. Stiu ca, conform OUG 195/2002 completata cu OG 14/2017, ,,în circulatia pe autostrazi, pe drumurile expres si pe cele nationale europene (E) conducatorii de autovehicule si tractoare agricole sau forestiere sunt obligati sa foloseasca si în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulatia diurna." Dar nu stiu daca luminile pentru circulatie diurna reprezinta doar ce e montat de fabrica, sau poti aduce modificari masinii, montand singur. Ma poate lamuri cineva care stie sigur? Ma gandesc ca mai bine intreb inainte, decat sa intreb dupa ce as avea probleme cu legea. Va multumesc!
Răspuns la discuția Luminile LED
Salut! Am inteles treaba cu legea care-mi da voie sa am DRL-urile aprinse. Dar n-am inteles daca e vorba doar de cele montate de fabrica pe masina, sau imi pot monta si eu. De fapt, eu am o masina cumparata de afara care are asa ceva, numai ca habar n-am cine le-a montat. La RAR am ajuns de doua ori, pentru carte si pentru roti trecute in carte (la Grivita si in Voluntari). Nu mi-a zis nimeni nimic de DRL, numai ca habar n-am daca nu mi-au zis ca nu i-a interesat sau nu mi-au zis pentru ca n-aveau de ce. Si tare as vrea sa stiu daca sa le las pe masina sau sa le pun pe perete in casa pentru a nu-mi lua vreun ,,premiu"..