Buna ziua.
in toamna trecuta am luat categoria A2. Am achizitionat o motocicleta avand 37kw, eu nestiind ca nu e in regula sa o conduc (limita fiind 35kw). Am aflat ulterior si am adus o la bucuresti pt a o limita. Eu fiind si student in Bucuresti. Acum 2 saptamani am cumparat un kit de limitare al puterii si l am montat la United Motors, care sustineau ca sunt autorizati rar pt a face aceasta operatie. Apoi am hotarat ca ma duc saptamana trecuta la rar cu motocicleta si actele pt a mi schimba talonul si omologa limitarea. Pana sa ajung la rar am fost oprit de politie si mi s a deschis dosar penal pentru conducere vehicul fara drept. (cum am spus..motocicleta era de categoria A si eu aveam A2.) Am dovada ca am montat kitul. A2a zi dupa ce am fost la politie am fost la rar pt omologare si acolo am aflat ca cei care mi au limitat motocicleta nu sunt de fapt autorizati sa faca aceasta manopera si m au mintit. A mai venit o problema..nici actele kitului de limitare nu erau in regula pentru ca le am comandat din Anglia si cei de acolo cum sunt cu brexitul..mi au trimis acte care nu sunt in regula in UE (asta am inteles de la singurul service din Romania..din Cluj care s au informat pentru mine)
politistii mi au spus ca dosarul se va trimite la parchet apoi dupa 2 saptamani trebuie sa ma duc la brigada rutiera si sa ma informez ce politist se ocupa de dosarul meu si sa tin legatura cu el.
mai e o problema.
in 2015 septembrie eu am avut un dosar deschis pt violenta care s a terminat cu impacare.
motocicleta este pe numele tatalui meu care este pompier si un dosar penal il poate lasa fara loc de munca.
sunt foarte constient ca am gresit.
ce e de facut ? la ce sa ma astept ? cat credeti ca va dura ? Va multumesc anticipat!