avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Activitate tudor88.2019

Activitate tudor88.2019

Curatela bolnav Schizofrenie
Bună ziua,
In scopul de a obliga persoana bolnava sa își ia tratamentul, acest lucru însemnând ca de 2 ori pe luna sa lsolicit ambulanta pentru a o duce la psihiatrie sa facă o injectie pentru tratament, consultant un avocat am depus o cerere la instanta pentru obtinere curatela.
Ulterior m-am documentat în online, cat si pe acest site, și din ce am inteles, prin curatela nu as putea sa o duc nevoluntar la spital ori de câte ori este nevoie, ci doar prin obținere tutela speciala?
As dori totuși o lămurire, pentru ca nu am inteles exact în ce consta curatela și ce voi putea face cu aceasta în vederea obligarii persoanei bolnave la a-si lua tratamentul...
Tutela bolnav psihic
Ma poate ajuta cineva? Am pe cineva din familie grav bolnav și doresc a deschide o acțiune pe tutela speciala bolnav psihic. Problema este ca bolnavul locuiește singur, izolat, si nu avem accea în casa acestuia, s-a inchis in casa, refuzând orice colaborare și implicit nefiind de acord cu o expertiza psihiatrica, care este procedura de expertizare în acest caz? Cum poate fi expertizate dacă nu se poate întra în casa? Se poate impune accesul forțat în locuință și ducerea cu forța la spital în vederea expertizarii?
Are istoric medical, a fost internat...
Bună ziua
Pentru o speță de tutela speciala bolnav psihic, în cazul în care bolnavul locuiește singur, izolat, fără a avea acces în casa acestuia, refuzând orice colaborare și implicit nefiind de acord cu o expertiza psihiatrica, care este procedura de expertizare în acest caz? Cum poate fi expertizate dacă nu se poate întra în casa? Se poate impune accesul forțat în locuință și ducerea cu forța la spital în vederea expertizarii?
Buna ziua,
Am restante salariale aferente perioadei septembrie2018 -ianuarie 2019. In februarie 2019 am incheiat contractul de munca conform art.81, al 8. Pana la data redactarii acestui continut, nu am primit niciun ban, doar promisiuni.
In curand firma v-a intra in insolventa, exista deja hotarare definitiva in acest sens.
Intrebarea este daca mai am sanse sa recuperez banii? Ce prioritate au salariile restante? Ce demersuri sa fac in privinta recuperarii banilor.