avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restante salariale dupa intrare in INSOLVENTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restante salariale dupa intrare in INSOLVENTA

Buna ziua,
Am restante salariale aferente perioadei septembrie2018 -ianuarie 2019. In februarie 2019 am incheiat contractul de munca conform art.81, al 8. Pana la data redactarii acestui continut, nu am primit niciun ban, doar promisiuni.
In curand firma v-a intra in insolventa, exista deja hotarare definitiva in acest sens.
Intrebarea este daca mai am sanse sa recuperez banii? Ce prioritate au salariile restante? Ce demersuri sa fac in privinta recuperarii banilor.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2019
tudor88.2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 2 Mai 2019
Angajator in insolventa: Ce drepturi au angajatii si cum isi pot recupera ei salariile neachitate?
www.avocatnet.ro/articol_414...

In cazul concedierii colective, recuperarea salariilor este o etapa foarte importanta pentru angajati. Art. 161 al Legii 85 specifica ordinea in care creantele vor fi platite de catre debitor. Astfel, salariile sunt a treia creanta pe care debitorul trebuie sa o plateasca, dupa cheltuielile aferente procedurii de insolventa si finantarile acordate debitorului in perioada de observatie (timp in care societatea a continuat sa-si desfasoarea activitatea).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca privind obligarea la plata salariilor restante. firma in insolventa. cum pot recupera drepturile salariale? mariusstoican mariusstoican Buna ziua, Mi s-a admis in instanta cererea privind obligarea firmei la care am lucrat la plata salariilor restante. De mentionat ca am fost angajat in ... (vezi toată discuția)
Plata fond garantare salariala natascha90 natascha90 am lucrat pe o perioada mai lunga de timp intro firma care in momentul in care m am imbolnavit, nu mi a platit niciun concediu medical. Patronul lucra in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)