avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea 20000

Activitate Andreea 20000

Răspuns la discuția Succesiune
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Succesiune
Bunicul meu,tatăl tatălui,a avut 7 copii.Casa batraneasca,300 mp2 in fata casei iar acesti 600 mp2 sunt in spatele casei.Pe jumătate din casa si partea din față are acte un var de-al meu,băiatul unuia dintre frații tatălui,restul bunicul a spus din ,,vorbe ,,ca raman tatălui meu fără însă a se face vreun act........Tatăl meu a plătit impozit pe acești 600 mp2 si figurează la Registrul agricol cu ei
....atât..




Răspuns la discuția Succesiune
Terenul este la Cosminele.

raluk0207 a scris:

La Baicoi.
Care este provenienta terenului?

Răspuns la discuția Succesiune
Am inteles si va multumesc.Ideea este ca tatal meu a locuit in orasul Baicoi, judetul Prahova.Judecatoria este la Campina.Pot face succesiunea la un notar din Campina sau trebuie obligatoriu la un notar din Baicoi?Si va rog mult sa imi spuneti cum as putea dobandi actul de proprietate pe acei 600 mp ?Multumesc din suflet!
Discuție Succesiune
Buna ziua!Doresc sa fac o succesiune in urma mortii tatalui meu.As dori, va rog mult, sa ma ajutati cu cateva informatii.Est obligatoriu ca succesiunea sa se faca in localitatea unde a locuit tatal meu sau o pot face oriunde? Şi o alta intrebar va rog mult.......Pe langa apartamentul unde a locuit tatal meu, el mai detine 600 mp intr-0 alta localitate.Pe acesti 600 mp nu s-a facut niciodata succesiunea, insa el a platit impozitul si el figureaza in registrul agricol cu ROL pe acesti 600 mp. Intrebarea mea este.......Ca sa-i bag si pe acesti 600 mp in succesiunea pe care o fac la apartament mai imi trebuie altceva in afara certificatului fiscal,adeverinta ca este inregistrat in registrul agricol cu acesti 600 mp?Multumesc mult de ajutor.
Răspuns la discuția Salarizare gresita-Cine raspunde?
Am inteles. Ideea este ca eu in momentul in care am fost detasata la ei, dupa semnarea contractului m-am dus si le-am spus ca este o greseala,ca e diferenta de salariu intre cele doua scoli si raspunsul a fost ca ei stiu foarte bine ceea ce fac. Nu stiu eu mai bine decat ei. Cum salariile au crescut,din ianuarie am tot primit anexe de marire de salriu. Discutand cu colegele de la alte scoli, din nou era diferenta in jur de 400 lei net.Eu luand mai mult.M-am dus si le-am spus din nou sa verifice.Atunci m-au luat la rost spunandu-mi ca multi vin sa le spuna ca iau mai putin decat trebuie,nu mai mult....In fine, sunt persoane incompetente. Asa cum ati scris dumneavoastra,conform legii trebuie sa restitui suma.Va rog sa-mi spuneti insa si daca ma obliga ei sa-i restitui intr-o anumita perioada......Multumesc mult!
Răspuns la discuția Salarizare gresita-Cine raspunde?
Multumesc frumos de raspuns.Dar daca este greseala lor,trebuie sa platim noi? Să nu va mai zic ca eu le-am spus de cateva ori ca diferenta dintre salariul pe care l-am avut la scoala unde sunt titulara si salariul pe care ei mi-au facut incadrarea ei este diferit,este mai mare.Si raspunsul contabilului a fost ca nu stiu eu mai bine ca el.Ca altii vin la el sa spuna ca e gresit salariul daca iau mai putin,nu daca iau mai mult.
Buna ziua!Sunt profesor si lucrez in invatamantul de stat.Anul trecut am fost detașată la o scoala.In luna septembrie m-am reîntors la scoala unde sunt titulara.Am fost anunțată de la scoala unde am fost detașată,ca in urma controlului de către Curtea de Conturi,contabilul a facut încadrarea greșită la 10 persoane printre care și eu si ca va trebui să restituim diferenta.Au fost sfătuiți să rezolve cu noi pe cale amiabilă.Citind legislația,adică Legea 153,art 42,scrie ca trebuie sa plateasca cel care greseste,adică contabilul,plus amenda plus recuperarea prejudiciului.Vreau sa stiu .Sunt obligată să restitui suma conform legii?Eu in lege nu am gasit acest lucru.In cazul in care nu sunt obligata sa plătesc,as dori sa consult un avocat.Ce ma sfătuiți?