avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Activitate anely_gy

Activitate anely_gy

Am fost la ITM, dar aici m-au zapacit de tot:sticktongue:.
D-na de la cartile de munca mi-a spus ca nu e nici o problema, ca domnul pe care doresc sa-l angajez part-time are voie sa fie consilier juridic in 2 locuri diferite, insa seful dumneaei a contrazis-o spunandu-mi ca un consilier juridic nu are voie sa mai fie salariat in alta parte, decat ca cadru didactic universitar, dupa cum prevede statutul juristilor.
Prin urmare, are voie sa fie sau nu consilier juridic salariat la 2 societati?

P.S. Am intrebat si juristi, dar si aici sunt tot 2 tabere.#-o
As dori sa angajez la firma un consilier juridic in part-time (2 ore/zi). Acesta este angajat cu norma intreaga la o institutie tot pe postul de Consilier juridic, fiind debutant.
Am inteles ca exista o lege care ii interzice sa fie salariat in 2 locuri pe aceeasi functie, dar sunt nedumerita pt ca am cunostiinte care au consilier juridic tot in part-time, desi acesta ocupa aceeasi functie la alta societate comerciala.
Ma puteti lamuri?
Răspuns la discuția Distanta legala intre case vecine
Multumesc pt lamuriri.
Răspuns la discuția Distanta legala intre case vecine
Cel care a cumparat terenul vecin vrea sa isi construiasca casa si mi-a spus ca nu e de acord ca ferestrele mele sa fie orientate spre curtea lui, desi eu i-am motivat spunand ca acum 4 ani cand a fost construita casa, nu mai era nici o casa construita langa mine.

Mentionez ca cele doua ferestre sunt pe laterala casei la parter, iar gardul meu dinspre vecin e inalt, din lemn.
In concluzie, mare lucru la el in curte nu vad.
Răspuns la discuția Distanta legala intre case vecine
Am si eu o intrebare:
Daca iti construiesti casa cu ferestre pe o laterala a casei care este la o distanta de 1m de gardul vecinului care nu are nici o constructie pe teren ci doar gradinii, care este sanctiunea cea mai severa?
Desfacerea adoptiei s-a facut in instanta, iar banii dati adoptati nu au fost dati ca " mituire" ci unchiul meu i-a dat ca sa aiba cu ce sa isi faca un inceput de rost in viata.....bani care i-a cheltuit, insa, la ruleta si pe distractii.
Iar acum cand a ramas fara bani si cu camatari pe urmele lui vrea si mostenirea, care inseamna decat jumatate dintr-o casa la tara si 500 mp de teren.

Sper ca intelegeti acum ca unchiul meu nu e " omu negru" ci el e victima, care si acum il considera tot copilul lui pe cel care le-a facut mai mult rau decat bine.
GabrielaA a scris:

Cred ca mai degraba este un: "Te dezmostenesc!". :whistle:



Nu e vorba de "dezmostenire" pentru ca respectivul copil a "iesit" din adoptie destul de bine, unchiul meu dandu-i o suma destul de mare de bani, care ca valoare face mai mult decat ceea ce ar mostenii el.

Desfacerea adoptiei a fost facuta fata de ambii parinti, iar copilul a renuntat la mostenire printr-o declaratie in fata notarului.

A nu se crede ca desfacerea adoptiei a fost facuta pe motive de avere ci s-a datorat comportamentului " penal" al adoptatului care anii de zile a facut numai si numai probleme, fapt care a slabit inima matusii mele.
Răspuns la discuția Atacarea donatiei
Sa inteleg ca daca vor ataca donatia nu mai au sorti de izbanda?
Ar fi super...pentru ca nu mai eu stiu cati bani si timp au costat revendicarile celor 2 terenuri, iar surorile ......undeva le-a durut.... Ele vor totul de-a gata.

Daca mama le da in judecata pt ca instanta sa ii stabileasca partea ei de mostenire, poate revendica in instanta apoi doar partea ce i s-ar cuveni din niste terenuri ce sunt validate dar a caror punere in posesie nu e inca facuta?
Multumesc.
Răspuns la discuția Atacarea donatiei
Cele 2 terenuri au fost donate de catre bunicul meu ca un cadou pentru efortul mamei mele si pentru banii cheltuiti prin instante cu revendicarea acestora.
Nu au vrut contract de vz-cp pt ca nu s-a gandit niciodata nimeni ca se vor trezi unii dupa ani de zile sa atace " manifestrae de vointa" a bunicului meu.

Stiu ca dupa 10 ani, chiar daca se ataca donatia bunul nu poate fi luat, ci numai o cota parte a valorii lui de piata. E adevarat?
Donatia a fost facuta fara clauze si bunicul era in deplinatatea facultatiilor mintale.
Daca mama imi vinde mie respectivele terenuri ce se mai intampla?
Răspuns la discuția Atacarea donatiei
Sincer nu mai inteleg legile din tara asta....
Daca eu vreau in timpul vietii sa donez un bun al meu, dupa moartea mea ..se poate anula ceea ce " am voit" eu pentru ca nu e multumit cutaritza X-(

Pai atunci cum ramane cu dreptul meu de proprietate si cu dreptul meu de a face ce vreau cu ceea ce imi apartine?
Bunicul meu cred ca se va trezi din morti din cauza unora:tease: