avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de mostenire al copilului desfiat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de mostenire al copilului desfiat

Ce drept la mostenire are un copil infiat caruia ii moare unul dintre parinti, iar la circa un an de zile parintele supravietuitor il desfiaza?
Precizez ca nu s-a facut deschiderea succesiunii.
Ce intelegeti prin "il desfiaza"?
Trebuie sa ne spuneti ce fel de adoptie a fost, in ce an, ca sa determinam legea aplicabila adoptiei.
Ce intelegeti prin faptul ca nu s-a facut deschiderea succesiunii si dupa cine?
O fi vorba despre încetarea adoptiei prin desfacere sau ca urmare a declarării nulităţii acesteia ? :-/
Matusa si cu unchiul meu au adoptat un copil in 1995. In 2006 matusa mea a murit. In 2007 unchiul meu a anulat adoptia, deoarece nu se mai putea intelege deloc cu copilul, care intre timp implinise 18 ani.
Anul acesta a fost dat in judecata de catre copil pe motivul ca nu i s-a dat partea de mostenire care i se cuvenea dupa moartea mamei adoptive.
Ce poate face unchiul meu in aceasta situatie?
Adoptia a fost facuta cu drepturi depline.

Alte discuții în legătură

Desfiere Sava Mihail Sava Mihail Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:tatal meu are 4 surori si una dintre ele nu a putut avea copii. Astfel, impreuna cu sotul ei, au ... (vezi toată discuția)
Cine e de vina? notarul sau mostenitorul??? olteanu.adriana olteanu.adriana Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut ... (vezi toată discuția)