Cum cele 2 amenzi pot fi atacate in mod diferit(una cu semnarea olografa si primirea pvvc-ului la peste 6 luni de la producerea greselii si celalalt pvvc cu semnatura olografa), ar trebui sa fie 2 dosare si sa nu tratez ca o contestatie cu intrari multiple.
dupa ce intocmes contestatia/iile, cum se procedeaza? trebuie sa ma prezint personal la tribunalul din romanesti prahova(sau ploiesti, nu stiu de care apartine) sau o trimit prin posta cu recomandare, 2 copii etc?
Daca platesc doar amenzile in cele 48 de ore si mi se va da castig de cauza, imi voi putea recupera banii? si de asemenea in cazul in care primesc raspuns negativ, va trebui sa platesc si restul diferentei de amenda+cei 28 de euro?
Stimati colegi de forum, intrucat nu posed cunostinte avansate de drept, am rugamintea sa ma ajutati/indrumati in urmatoare problema atat cat puteti si va permite timpul si disponibilitatea.
Astazi am primit 2 pv pentru neplata rovignetei. Eu platesc rovignetele pentru fiecare drum pe care il fac in afara Bucurestiului pe 7 zile, deoarece rareori stau mai m ult de o zi plecat din bucuresti(cel mai mult plec si ma intorc in aceeasi zi).
1. fapta in 15.08.2011, pv intocmit pe 31.12.2011, primit pe 21.02.2012
2. fapta din 25.08.2011, pv intocmit pe 31.12.2011, primit pe 21.02.2012
in cazul amenzii nr 1, am primit pv-ul la mai mult de 6 luni, se considera deja anulat?
Mentionez ca ambele amenzi au fost lasate in tocul usii de la intrare, fara sa semnez nimic.
De asemenea nu exista nicio semnatura olografa pe niciun pv, doar o stampila care se aplica de sistemul informatic pe care scrie:"centrul de studii tehnice rutiere si informatica bucuresti".
Nu a fost rea vointa, doar ca am uitat/nu am fost atent la acest aspect. Am vreo 4 chitante platite pentru plecari in afara Bucurestiului una chiar de la inceputul lunii septembrie 2011.
Ce as putea face sa anulez pv-urile? tinand cont ca prima mi-a fost adusa la cunostinta dupa 6 luni si a doua nu are semnatura olografa pe ea.
Am o nelamurire si anume: Am cumparat un teren extravilan acum 3 ani de zile, anul trecut primaria l-a trecut in intravilan. Eu as vrea sa stiu vand terenul dar nu stiu daca este posibil pana cand nu imi refac actele cu noul tip de teren(intravilan).
Stiti daca se poate sa il vand asa cum este acum in acte si noul proprietar sa faca intabularea etc in intravilan dupa vanzare?
Am rugamintea daca se poate sa ma lamureasca cineva referitor la urmatoarea problema:
Am cumparat un teren cu credit ipotecar(ipoteca pe locuinta proprietate personala) si as dori sa stiu daca pot transfera ipoteca pe locuinta pe terenul achizitonat. Raportul valoric intre locuinta si teren ar fi aproape la acelasi nivel.
Lucrez intr-o firma de IT si acum am terminat facultatea(cibernetica, specializarea informatica economica). Am inceput demersurile pentru alt loc de munca si trebuie sa semnez oferta. Este obligat noul anagajator sa imi dea acei 16% din salariul brut mie sau este la latitudinea lui? Postul in cadrul noului angajator este la departamentul de Infrastructura IT pe pozitia de inginer de sistem informatic. Noul angajator este unul din firmele de asigurari de pe piata si nu este in domeniul firmelor IT.
Am vandut apartamentul meu proprietate personala fiului meu care se casatoreste peste 3 luni. Ce act se poate intocmi inaintea casatoriei ca in cazul decesului fiului meu sotia acestuia sa nu aiba nici un drept asupra apartamentului?